Напишете дума/думи за търсене

Дневниците на червените обувки, или как се избират чепици

Жените сме тотални мазохисти. В състояние сме да си причиним нечовешки телесни терзания само за да се накиприм с чифт неудобни, но бленувани обувки. Трай, бабо за хубост, нали? Крайно време е суетата да отстъпи място на здравето ни, защото грешните обувки деформират краката ни. Преди да са покатерим върху поредните кокили, не е лошо да знаем как да постигнем симбиоза между фешън писъците и удобство за милите ни крайници.

Размерът има значение

Размерът може и да няма значение, но това е валидно само ако сте Йода. Не купувайте обувки, ако са номер, различен от вашия. Кракът ви няма да се смали за една нощ, нито ще порасне. Имайте предвид, че размерите на повечето марки са различни. Ако сте фен на онлайн пазаруването, знайте, че в Америка стъпала се измерват по различен начин, отколкото в Европа.

Не правете компромис с качеството

Много е важно да хвърлите по-пронизителен поглед върху подметката. Ако е шита, убедете се, че шевовете са здрави. Ако е залепена, проверете дали няма въздух около ръбовете. В противен случай скоро ще ви се наложи да се отбиете при обущар.

Много е важно токчетата, независимо от височината им, да имат поне един слой каучук. Предпазва от подхлъзване и прави доста по-лесно ходенето.
Най-добре за краката ви е вътрешността на обувката да е от естествена кожа, защото тя дава възможност на епитела ви да диша и абсорбира влагата. Ако обичате животните и не искате да допринасяте за безсмислената им кончина, можете да изберете обувки с еко кожа. В никакъв случай обаче не избирайте обувки, направени от синтетични материи. Те не поемат влагата и крака ви ще се чувстват некомфортно.

Обувки, подходящи за тялото ви

Ако имате по-плътни глезени, не купувайте обувки с каишка, която ги обрамчва. За вас са подходящи обувки, на които каишката минава малко над ахилесовото сухожилие. Така ще създадете визуална измама за по-дълги крака.
Ако краката ви не са много дълги, избягвайте да носите обувки с т-образни каишки. Скъсяват крайниците ви и им добавят ненужно няколко килограма. За вас са подходящи обувки с отворени пръсти или класически обувки на ток в бежов цвят.

Ако искате краката ви да изглеждат по-дълги, островърхите обувки ще дадат илюзията за повечко сантиметри в ръста ви.

Ако имате широки стъпала, обувките с връх тип бомбе, носещи винтидж усещане, са най-удобни за вас. Освен това в тях кракът ви изглежда по-малък.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X