Напишете дума/думи за търсене

Един безценен дар от пчелите стопира инфекциите

Наложеното схващане е, че думата „прополис” е с гръцки произход - "про" +"полис", което буквално означава "пред града", „защита на града”, който за пчелите е представен като кошера. Има и мнения, че произходът на думата е от латинското „propolire” – което би могло да се преведе като почиствам, полирам – точно това, което вършат пчелите с килийките.

Прополисът е бил оценен и използван още в Древен Египет като антисептично средство, а също и при мумифициране. Авицена, считан за баща на съвременната медицина, препоръчвал прополис на бойците за почистване и заздравяване на рани. Инките пиели прополис за намаляване на треската.

Прополисът съдържа над 150 активни съставки!

В състава му влизат много витамини - A, B1, B2, B5, B6, C, E. Особено важни са провитамин А (заради ефекта му против стареенето) и В5 (полезен за растежа и доброто състоянието на кожата). Съдържа и множество микроелементи, най-вече желязо и цинк, аминокиселини, въглеводороди, алкохоли, дъбилни вещества.

ПОЛЗИ

Стимулира имунната система

Флавоноидите и фенолните киселини в прополиса са мощни натурални имуностимулатори. Те стимулират продукцията на антитела в кръвта с до близо 40%. Освен това увеличават активността на макрофагите – клетки, които представляват част от вродения имунитет при човека, но изпълняват и функцията на антиген представящи клетки, с което играят съществена роля и при адаптивния имунитет. Това придава на прополиса истински образ на антибиотично и антивирусно средство (особено при грип и херпес).

Стопира и предпазва от инфекции

Благодарение на антибактериалните си свойства, прополисът е идеален противовъзпалителен агент. Може да се използва за превенция и третиране на инфекции на горните дихателни пътища (бронхити, назофарингити) и на уринарния тракт. Прополисът потиска активността и унищожава и микроорганизми като туберкулозния бацил, протозои, грипен вирус и хепатит. За разлика от химическите антибиотици, като натурален такъв, прополисът действа, без да натоварва бъбреците или да променя чревната флора.

Облекчава симптомите при алергия

Прополисът има способността да потиска действието на сезонните алергии. Учените установяват, че действа подобно на антихистамините – особено облекчава дразненията в носа и очите.

Полезен е при лечение на астма

Учените откриват, че благодарение на фенетиловия естер на кафеената киселина в прополиса се потискат възпалителния и имунния отговор при астматиците. Наблюдава се разреждане на усещането за стягане и тежест в гърдите.

Едновременното приемане на прополис с антибиотици е подходящо

Той засилва действието им, но запазва чревната микрофлора. Това е добра профилактика срещу дисбактериоза, в период на тежка инфекция, когато използването на антибиотици е наложително.

PROPOLIS от NATURALL

Натуралният имуностимулатор и антибиотик

100% пречистен

5 пъти по-силен от обикновения прополис

Комбиниран с пчелен прашец

30 меки капсули

• Този продукт не е спиртен извлек или воден екстракт.

• 100% натурален

• Целите парченца прополис са потопени в шафраново олио и защитени в меки капсули.

• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.

Търсете в аптеките! www.propolisbg.net

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X