Напишете дума/думи за търсене

Как да се преборим с лошия холестерол

Холестеролът е органично съединение, което се намира във всички клетки и телесни течности на човешкия организъм. Той обслужва много жизнени функции, но при определени условия може да стане опасен за здравето ни. Добрата новина е, че има начини да неутрализираме „лошия“ и да помогнем на „добрия“.

„Добър“ или „лош“

Холестеролът е два вида – добър (HDL) и лош (LDL). Последният се определя като такъв, защото се наслагва по вътрешните стени на кръвоносните съдове и по този начин предизвиква стеснявания, възпаления и в крайна сметка – сърдечни заболявания. От друга страна, добрият (HDL) „транспортира“ лошия извън кръвоносните съдове към черния дроб, където той може да бъде преработен и изхвърлен от организма.

Храната, която консумирате

По правило наднорменото тегло води до увеличаване нивата на лошия и намаляване нивата на добрия холестерол. Ето защо лекарите са категорични, че всеки човек може да понижи нивото си на холестерол като промени ежедневното си меню.

Ако намалите приема на наситени мазнини за сметка на храните, богати на фибри (овесени ядки, бобови култури, цитрусови плодове, ягоди, брюкселско зеле), резултатът ще бъде налице.

Уникалната сила на Омега-3

Доказано е, че Омега-3 мастните киселини притежават уникалната способност да намаляват нивата на холестерола като едновременно с това смекчават действието на наситените мазнини в диетата ни.

Известно е, че най-богатият продукт на Омега-3 мастни киселини в природата е чистото ленено масло. Задължително обаче е то да бъде нерафинирано и студено пресовано, тъй като в противен случай полезните му свойства се губят. Най-продаваното в световен мащаб ленено масло, това на Barlean’s, не случайно се пресова по специален начин, който предпазва от светлина и кислород и го запазва свежо и чисто.

Лененото масло намалява опасния LDL холестерол и триглицеридите, както и намалява вискозитета на кръвта и намалява натрупването на артеросклеротична плака по стените на артериите. То контролира тенденцията на кръвните телца да се слепват едни за други да създават кръвни съсиреци.

Ленено масло Barlean’s

100% студено пресовано нерафинирано и нефилтрирано, извлечено от подбрани сортове органични семена от лен, отглеждани в екологично чисти райони на Америка.

Най-продаваният Омега-3 продукт в САЩ!

Product of U.S.A.

www.barleansbg.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X