Напишете дума/думи за търсене

Не избелвайте зъбите си сами!

Има много системи, препарати и методи, които можем да приложим в домашни условия, за да получим холивудска усмивка. Доколко обаче са ефикасни и полезни за зъбния ни емайл и какви са рисковете, ако решим да си правим процедурите сами вкъщи?

Стоматолозите са на мнение, че избелването на зъбите под наблюдението на специалист стоматолог е най-безопасно. Преди това обаче трябва да сме сигурни, че зъбният ни камък е почистен добре. Проблем ще е също и ако зъбите имат фотополимерни пломби, защото те не позволяват на зъба да бъде избелен. Според Диляна Стойчева – управител на стоматологична клиника, е добре преди да се започне избелването на зъбите да се направи старателен преглед на пациента и след това да се обсъди с него до колко нюанса е добре да се избелят те. Последният писък в избелването на зъбите е със системата ZOOM Advanced Power, която изолира устните и венците и така те биват предпазени от изгаряния. Правят се три процедури по 45 минути.

„В първите 48 часа зъбът се дехидратира и докато се хидратира пак не е добре да се консумират цветни храни. Препоръчват се само вода, мляко, бяло сирене, макарони и бяло вино”, категорична е Стойчева. Важно е след процедурата да се поддържа добра устна хигиена, която включва смяна на четката за зъби през три месеца, използване на подходяща паста и конци. Специалистите са категорични, че пастите, които се рекламират като избелващи, нямат тази функция. Само с тях не можем да получим бялата усмивка на момичето от рекламата.

Внимание

Избелването на зъбите в домашни условия крие сериозни рискове, предупреждават зъболекарите. Доста често се използва методът с лимон, при който вътрешната страна на кората се втрива в зъбите. Лимонът обаче отслабва емайла и зъбите започват да стават трошливи.

И още...

трайността на избелването на зъбите зависи от храните и напитките, които консумираме. Ако предозираме с кафето, цигарите и червеното вино, белотата на зъбите след процедура ще трае около две години

не се препоръчва избелване на зъбите на деца под 13 години, на бременни и кърмачки

за да имаме винаги блестяща усмивка, трябва да почистваме зъбите си с конец вечер, два пъти на ден да ги мием с избелваща паста и веднъж в седмицата с избелващи гелове, предписание от личния зъболекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X