Напишете дума/думи за търсене

На икономичен режим в Париж

Стандартът на живот в града на романтиката определено е висок и как иначе с цялото това разточителство и разкош, което витае във въздушното пространство над Париж.

Един от най-прекрасните градове в Европа, който разделя хората на два полюса. Мъдростта на пътешественика гласи: „Човек или се влюбва в Париж, или го намразва“. Ето няколко съвета за оптимизиране на разходите, докато вървите из калдъръмите на Монмартър и забързаните улици на френската столица.

Забравете за хотелите

Ако планирате почивката си сами, забравете за хотелите в Париж. Повечето хотели в града са наистина скъпи, а в замяна на парите си ще получите миниатюрна стая, обзаведена с минималистични мебели, без включена храна. Повечето хора, които пътуват на икономичен режим, са запознати със сайтове като AirBnB, които предлагат доста добра алтернатива откъм цена-подслон.

Вкусно и евтино

Всеки е чувал за изящната френска кухня. Определено трябва да опитате от вкусните ястия, традиционни за гурме кухнята, като си позволите да отделите малко повече от бюджета си. Препоръчваме ви да наградите сетивата си с романтична вечеря на върха на Айфеловата кула в един от топресторантите в града - 58 Tour Eiffel. Задължително направете резервация, тъй като напливът е огромен. Можете да резервирате и платите онлайн, а разновидностите на менюто може да бъдат намерени в сайта на заведението за удобство на клиентите. Във FourSquare може да прочете отзиви и да разгледате снимки на ястията и на ресторанта.

Ако пък сте на вълна за домашно приготвена храна, минете през някой супермаркет и напазарувайте продукти, с които бихте могли да направите вкусни сандвичи. Храната в големите вериги е много достъпна, а качеството - френско.
Веригите за бързо хранене в Париж са по-скъпи в сравнение с повечето градове в Европа.

Входни такси за музеи и галерии

Планирайте посещенията си на музеи и галерии още преди да се качите на самолета.
Лувърът, Музей Орсе, Музеят на Триумфалната арка, както и повечето галерии и музеи са безплатни за граждани на ЕС до 26 години. Горещо ви препоръчваме музеите на Пикасо и Дали.

Задължително направете справка за работното време на културните центрове, тъй като много от тях са затворени през определени делнични дни, а други са с удължено работно време.

Сувенири и подаръци

Разходете се до прекрасния Монмартър, в който освен внушителната базилика Сакре кьор, може да се насладите и на културния и исторически дух, който е обгърнал мястото като пелена.
Тук е мястото, откъдето да купите сувенири и евтини и идейни подаръци. Сувенирите, които се продават около туристическите атракции, са в пъти по-скъпи, докато в този квартал разнообразието е голямо и по-достъпно ценово.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X