Напишете дума/думи за търсене

Кисело пиле на грил тиган

Необходими продукти:

- 500-600 г пилешко филе от гърди
- 2 лимона
- хималайска сол
- черен пипер, прясно смлян
- червен лют пипер
- чесън на прах
- соев сос

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се режат по дължина и широчина. Нареждат се в средно дълбока купа, поръсват се със сол, черен пипер и чесън на прах.
Върху късовете месо се изстискват двата лимона, добавя се соев сос (без да се прекалява) и хубаво се обърква с ръце. Накрая се добавя още малко черен пипер, ръси се червеният лют пипер и се слага в хладилника за 20-ина минути. Не е препоръчително месото да кисне за повече време в лимоновия сок, защото ще стане прекалено кисело.
Към края на 15-ата минута на котлона се слага да се загрява без мазнина грил тиганът. Важно - никога не включвайте котлона на най-висока степен, ако боравите с грил тиган!
Месото се вади от хладилника и се оставя да отвърне от студа за 2 минути. Късовете пилешко се подреждат в грил тигана и се следи да не прегорят. При обагряне в златистокафяво месото се вади.
Салата за гарнитура - по избор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X