Напишете дума/думи за търсене

Англичанка живее като през Втората световна война

Снимки: Ross Parry / SWNS/ mirror.co.uk

Жена от Североизточна Англия от години живее като във времето на Втората световна война.

41-годишната Джоан Франсис е премахнала кухнята и банята в дома си и използва станции пред къщата си. Сега търси мъж, който да сподели начина й на живот, разказва германското издание focus.de.

Джоан няма пералня, компютър, телевизор и кола. Вместо да използва централното отопление, тя огрява дома си с въглища.

Снимки: Ross Parry / SWNS/ mirror.co.uk
Снимки: Ross Parry / SWNS/ mirror.co.uk

Жената създава условията си за живот сякаш е 1939 година. Мие се в тенекиена вана в предната част на къщата си, където се намира и тоалетната й.

Вместо кола англичанката използва 80-годишно колело като придвижващо средство.

"Хората си мислят, че е трудно, но не е - човек свиква", споделя Джоан.

Като дете, когато посещавала музеи, усещала, че времето на Втората световна война, е времето, в което ще се чувства най-удобно, казва още тя. Преди 10 години решила да започне да води този начин на живот.

Джоан работи като хигиенистка на половин работно време. В службата й се налага да използва мобилен телефон - единствения белег на 21 век в живота й. Дори в работата си жената носи автентични дрехи от Втората световна война.

"Хората ме възприемат по-добре, когато съм облечена по този начин. А аз вярвам, че униформата ме прави по-добра хигиенистка", споделя още англичанката.

Едно нещо и липсва, признава Джоан - мъж. "Имала съм няколко приятели, но знам, че съм малко необикновена. Когато разберат каква съм, повечето разбират, че ще им е трудно да живеят с мен. Въпреки това не съм загубила надежда някой ден да срещна някого", разказва тя.

"Въпреки всичко смятам, че мога да бъда добър улов", смята Джоан. "Ще посрещам мъжа си с чаша чай. Ще пера и гладя дрехите му", казва още тя.

За съжаление мъжете, които търсят такива съпруги, или са 90-годишни, или мъртви. "Вероятно трябва да приема, че просто съм се родила няколко десетилетия по-късно", заявява Джоан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X