Напишете дума/думи за търсене

Бразилски хлебчета

1/2 кг брашно
250 г кисело мляко
400 г кашкавал
3 яйца
1 ч.л. мая
сол

Начин на приготвяне

Брашното (1/2 кг), киселото мляко (250 г), яйцата (3 бр.), маята (1 ч.л.) и солта се смесват и се разбъркват. Добавя се настърганият кашкавал (400 г) и се меси 10-15 минути. Оставя се да престои 45 минути - 1 час. След като бухне, тестото се нарязва на малки парчета, от които се оформят много тънки, продълговати хлебчета. Оставят се да престоят във формата за печене 15 минути - 1/2 час, след което се пекат до получаване на златиста коричка (около 35-40 минути).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X