Напишете дума/думи за търсене

Етерични масла вместо лекарства

Ароматните масла са най-лесният и приятен начин да се справим с някои здравословни неразположения, особено през пролетта, когато често страдаме от стрес, липса на тонус и недоспиване. Имайте предвид, че в чист концентриран вид те се използват само за аромалампа. В останалите случаи се смесват с базово масло, тъй като са фототоксични. И задължително ги тествайте за алергии.

Тонизиращи

За повишаване на работоспособността и за общо тонизиране на организма, може да използвате следните методи:
Душ с арома масло: смесете шепа душ гел с 3 капки масло от портокал, разбъркайте, сложете на гъба и нанесете на тялото. Отмийте с хладка вода. Най-добре е да приемате тонизиращият душ сутрин или не по-късно от 3 часа преди лягане.
Аромалампа: налейте в лампата гореща вода и капнете 3 капки масло от розмарин и 4–6 от грейпфрут. Запалете чаена свещ и поставете под чашата на лампата. Продължителността на сеанса е 15–30 мин.

За релакс

Ароматните масла са изключително подходящи за снемане на стреса след напрегнат ден
Вана за крака: смесете по 4 капки масло от лайка и лимон с 1 с.л. мляко. Излейте в легенче с топла вода (около 38 градуса). Продължителност на процедурата – 10 мин.
Отпускаща вана: смесете по 3 капки масло от лавандула, маточина и риган с 2 с.л. течен мед и разтворете във ваната (с температура максимум 40 градуса). Продължителност на процедурата – 15–20 мин.

Срещу безсъние

За нормализация на съня и като средство против безсъние използвайте в аромалампа комбинация от по 2 капки следните масла: здравец, лавандула, лайка; или нероли, сандалово дърво, тамян. Продължителността на сеанса е от 20 до 40 мин, а курсът на лечение при хронично безсъние – 14 дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X