Напишете дума/думи за търсене

Как да уголемим очите с грим

Идващите великденски празници са мигове със семейството, задушевни срещи с приятели и качествено време за нас самите. Подходящ момент е да използваме почивката, за да освежим външния си вид и да подобрим начина, по който се гримираме. Как да направим очите си големи, красиви и ефектни, съветва американският професионален гримьор Шон Таун.

Модно е клепачите да са в телесни нюанси

„Някои жени смятат, че с повече грим ще уголемят очите си, а това рядко се случва. Въпросът не е колко грим слагаш, а къде“, убеден е Шон Таун. Ако очите са малки и приближени той съветва да се удължат навън с един-два трика. Препоръчва да не се ползват тъмни цветове, за да не изглежда гримът тежък. Шон дава идея първо да нанесем на клепачите малко по-тъмен от телесния цвят, може да използваме и пудра тип бронзант. Започваме от вътрешния ъгъл на окото в посока навън, като затваряме с лека линия от външния ъгъл на очите към външния ъгъл на веждите в диагонал, винаги в посока нагоре.

Забравяме за ясно изразената линия с черен молив

Ако във вътрешния ъгъл на окото използваме една идея по-тъмен цвят от естествения, избираме следващия нюанс за централната част на клепача да е малко по-тъмен – в мек кафяв цвят. След това само на върха на клепача при миглите, където обикновено се слага очна линия, може да нанесем черни или тъмнокафеви сенки. Така се постига дълбочина и очите се „раздалечават“. Такива тъмни сенки може да поставим и на долния клепач при миглите, но линията, която правим, не е ясно изразена, а опушена, все едно потъва в кожата. „Ако използваме очна линия или молив, очите ще натежат, а ние не искаме това“, усмихва се Шон. Опушеният ефект може да се постигне с малка четка, която завършва с гумичка или с такава с много къси косъмчета. Като тази „размазана линия“ е по-светла при вътрешния ъгъл на окото и най-тъмна при външния ъгъл. Бели сенки за повдигане на веждите се използват само в най-високата част на арката.

Светли сенки в зоната при носа

Друг начин за бързо и лесно уголемяване на очите е като нанесем много светли цветове във вътрешния им ъгъл, точно до носа, както на горния, така и на долния клепач. Може да използваме бяло, бежово, всичко, близо до цвета на кожата. Ако горният клепач е с повече бръчици е важно в никакъв случай там да не се нанасят бляскави сенки. Блясъкът ще ги подчертае още повече. Затова изборът трябва да се сведе до матови светли сенки. Те покриват най-добре несъвършенствата.

-----
В Америка най-актуални във вечерния грим са златните и виолетовите сенки. Най-важното място, където се поставят по-бляскавите или ярки тонове е директно на клепача над ириса на окото, както и под него на долния клепач, все едно обгръщат ириса като рамка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X