Напишете дума/думи за търсене

Перфектният грим за дами с очила

Когато носите диоптрични очила, трябва да имате едно на ум за спиралата, сенките и червилото, дори и да не сте от тези, които обичат да се гримират.
Преди всичко е важно да знаете, че всички очила променят малко или много как изглеждат очите, така че се съобразете с това. Ако носите очила за далекогледство, те ще увеличат очите, които ще са дори леко опулени. За да избегнете такъв ефект, заложете на по-тъмни сенки, които ще „свият“ погледа.
А ако сте късогледи, коригиращите стъкла ще смалят очите, затова избирайте светли сенки с отразяващи частици, така че да „увеличите“ погледа. И не забравяйте носете спирала.

Задължително червило

Спиралата е необходима за всички, които носят очила, защото в противен случай, очите „потъват“ и миглите съвсем не се виждат. Друго правило е да ползвате коректор, за да прикриете сенките под очите. Имайте предвид, че когато носите коригиращи стъкла, всякакви дефекти около очите, се забелязват много повече.
Не на последно място за носещите очила, е добре винаги да използват и червило, защото в противен случай акцентът пада единствено върху очите и другата част от лицето сякаш избледнява.

От значение е какъв цвят е рамката на модела. Общото правило е, че нюансите на очилата и грима трябва да са в една цветова гама, така че да си подхождат. Някои дами изпробват точно обратния ефект, но това е по-скоро предизвикателен и ексцентричен подход. Ако залагате на стилна визия, комбинирайте умело. В повечето случаи меките нюанси грим са по-подходящи за дамите с очила, защото не създават прекалено крещящ поглед, който още повече да изпъкне от коригиращите стъкла.

Изберете секси визия

Ако носите очила с дебели рамки, нюансът на грима, трябва да се съобрази с техния цвят. Ако сте избрали такива с черни рамки, заложете на по-женствен грим, за да смекчите чертите на лицето, които се изострят от тъмния цвят. Използвайте очна линия и червено червило. Така в комбинация с очила ще сте наистина много секси.

Ако сте с удобните модели само с дръжки, тогава изборът е много по-лесен и не е необходимо да се съобразявате с цветове, защото този тип очила почти не се виждат. И дори и да не обичате да носите грим, все пак сложете малко спирала, за да подчертаете очите.
А ако сте с рамки в ярък цвят – цикламено, червено, зелено или синьо, тогава не залагайте на прекалено силен грим, а изберете по-скромни нюанси – сив молив за очи, бледо червило, прасковени сенки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X