Напишете дума/думи за търсене

Не купувайте Energy Saver Pro - мамят ви!

Нагли измамници са се опитали да използват рекламната мощ на сайта 24chasa.bg, за да продават продукт с фалшиви качества

Анонимни измамници са направили копие на част от най-четения вестникарски сайт 24chasa.bg, за да рекламират чрез нея продукт, за който твърдят, че може да намали сметките за електричество до 75%.

На фалшивата страница има статия със заглавие "Шокиращи признания! Как да ОЦЕЛЕЯТ пенсионерите при тези цени на комуналните услуги?". В нея заедно с добре подбрана снимка на страдаща пенсионерка има множество линкове към страницата на продукта менте Energy Saver Pro. 

Това съобщиха възмутени читатели на "24 часа" на нашата фейсбук страница.

Измамниците са създали уеб дизайн, който на пръв поглед силно наподобява статиите в 24chasa.bg. Фалшивата страница обаче се отваря не на нашия адрес, а на imprs.biz - анонимен сайт, създаден днес, с местонахождение Франкфурт, Германия. Той е регистриран от фирма от Лондон, Великобритания, специализирана в регистрацията на анонимни сайтове.

Страницата изглежда почти като истинска от 24chasa.bg, В адресното поле обаче се вижда адресът на ментето сайт, създадено днес - imprs.biz.
Страницата изглежда почти като истинска от 24chasa.bg, В адресното поле обаче се вижда адресът на ментето сайт, създадено днес - imprs.biz.

Очевидно целта на цялото мероприятие е да се направи реклама на продукта Energy Saver Pro, който има и собствена страница на български език. На нея с добре подготвен рекламен текст се описват "страхотните" качества на продукта, който можел да намали сметките ни за електричество със 75%.

Проверка с търсачката на Google показва, че измамата не е нова - тя се шири из интернет от 2013 година и най-вероятно немалко хора са пострадали. Проблемът е, че доста скъпият продукт по никакъв начин не намалява сметките за ток.

Напротив - увеличава ги! Това твърдят ужилени потребители в интернет. Например във форума на най-авторитетния технологичен сайт - kaldata.com. "Хвърлени пари на вятъра. Всъщност се увеличава консумираната енергия, т.к. се захранват светодиодите в него. Друго "преимущество" е, че има вероятност да скапе инверторни двигатели - на климатик, хладилник.", пише един от потребителите.

"Хора не се заблуждавайте! Този сайт е измамнически. Някой да е забелязал че няма обратна форма за контакти? А коя фирма го произвежда и къде се намира адреса на фирмата? А телефон или имейл за контакти? Не се подлъгвайте на такива измамни глупости. Предупредете и приятелите си!", пише друг потребител.

Радваме се, че измамниците са оценили подобаващо 24chasa.bg, който е един от най-добрите рекламоносители на българския интернет пазар. Само че сметките им ще излязат криви - ще им направим реклама, но с обратен знак.

Призоваваме нашите читатели: Не купувайте Energy Saver Pro - мамят ви!

Разпространете тази публикация сред приятелите си - да не позволим някой да стане жертва на наглите измамници!

Щедрите, но фалшиви обещания за качествата на продукта.
Щедрите, но фалшиви обещания за качествата на продукта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X