Напишете дума/думи за търсене

5 признака, че е време да променим грима си

Един от основните плюсове на макиажа е, че дори и с малко количество може да подчертаем красотата и да прикрием недостатъците във външността си. За да го постигнем обаче, трябва да намерим хармонията между вътрешното си усещане и начина, по който изглеждаме. Кои са първите признаци, че е време да смените макиажа, за да се освежите имиджа си?

Не сте наясно кои са главните достойнства във външността ви
Всяко лице има нещо „най”, което трябва да се подчертае. Например, ако най-красивата, привлекателна и изразителна част от вашето лице са очите, е нужно спрямо тяхната форма и цвят да подбирате грима и дори нюансите на гардероба си. Когато сте наясно коя част от лицето си харесвате най-много – очи, вежди, устни, нос и т.н. – ще се чувствате най-комфортно, като намерите подходящият начин да я подчертаете чрез грима.

Постоянно поправяте грима си
Добрият грим е този, за който забравяте. Ако от време на време усещате безпокойство и се налага да тичате до тоалетната, за да го поправите, значи нещо не е наред. Например, ако основата на грима ви е твърде мазна и трябва често да нанасяте пудра, сменете я с по-лека или матираща формула.

Макиажът ви е твърде видим
Ако макиажът изглежда нехомогенен, виждат се отделните слоеве или стои като маска на лицето, ако ви се струва твърде тежък или обилен, значи е време да смените козметичните си навици. В тези случаи експертите обикновено съветват да се премине към по-леки и качествени козметични продукти, както и да се научите правилно да ги нанасяте и смесвате. Например, заменете тъмната и тежка пудра с по-лек бронзант или пудра под формата на крем. За да не изглеждат веждите ви тъмни и неестествени, очертавайте с по-мек и нежен молив.

Кожата ви често се възпалява
При използването на неподходяща козметика, лицето лесно се възпалява, появяват се зачервявания и акне. В този случай е важно да разберете кой точно от използваните продукти причинява негативната реакция на кожата. Освен това, редовно почиствайте всички четки за грим (или най-добре, като за начало ги заменете с нови). Ако възпалението продължава, непременно посетете дерматолог.

Често изпитвате негативни емоции, свързани с макиажа и външния ви вид
Ако редовно се изнервяте пред огледалото, когато се гримирате, значи е дошъл моментът да намерите нов, по-лесен начин за макиаж. Самият процес по нанасяне на грима трябва да е антистрес терапия и да подобрява не само външния вид, но и настроението ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X