Напишете дума/думи за търсене

Лятна чанта за всеки ден и всеки джоб (снимки)

Тя отдавна не е просто средство за пренасяне на вещи. Има силата на моден аксесоар и достатъчно тежест не само да огъне рамото на притежателката си, но и да придаде завършек на външния й вид.
Според изследване, средностатистическата зряла жена притежава около 20 чанти и купува по една нова приблизително на три месеца. Естествено, всяка дама е различна и вижда по собствен начин нуждата си от чанти, но едно е ясно, не може да им устои. Но не е нужно да бърка в портфейла на дълбоко всеки път. Достатъчно е да порови в гардероба за подходящи материали и във въображението си за нестандартни идеи.

С флорални мотиви, назаем от завесата
Свежа, цветна и с настроение за лятото. Може да ви струва цяло състояние, малко или пък нищо. Стига да намерите подходящо и здраво парче или парчета плат от скрина и да пожертвате няколко часа от времето си, за да я ушиете. Подберете модел, който е по ръкоделните ви възможности. Ако ви е трудно да се справите с тегелите или със зашиването на цип, направете отворена чанта тип торба с дръжки или я стегнете с връзки. Със сигурност ще поведете в шопинга по точки.

Едно налице, две наопаки...


Или както ви потръгне плетката. Няма особено значение дали е на една или на две куки, стига да ви се удава. Многоцветна и атрактивна, тип мрежа или просто дюс, плетената чанта може да придаде романтичен чар на летния ви тоалет или да го подчертае артистично. Вярно, плетивото не е по силите на всеки, нито е удачен избор за специален повод, но е идеално за лежерното ежедневие. И е на сметка.

Шантав клъч с калъф
Нестандартна, уникална, малка, парти чанта с характер. За цялостната й направа се изискват умения, но процедурата по тапицирането на старата, не e много сложно. Подходете творчески и облечете чантата в калъф от вече омръзнала или повредена дреха. Може и само да я разкрасите с малка апликация. Изрежете с шаблон форма от кожа или плат и я прикрепете с качествено и подходящо за материята прозрачно лепило. Или я зашийте. Този трик върши работа и за прикриване на дребни дефекти или наранявания по кожата или плата на любимата ви стара чанта и я връща обратно в употреба.

От добрия, стар деним


Помните ли колко чифта джинси сте скъсили в ученическите си години, за да се сдобиете с чанта от плата им? Е, денимът все още е на мода и няма нищо против да опитате отново. Дантелата не е задължителна, нито мънистата и пайетите, но ако са в тон с лятното ви настроение, доверете им се за разкош. А спестените пари от покупката на нова чанта, противно на статистиката, може да насочите към нов чифт панталони.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X