Напишете дума/думи за търсене

Лекове срещу слънчево натравяне

Иде лято, тенът става опасен. И преди да се подсмихнете, знайте, че слънцето може да е отровно. Излагането на ултравиолетова радиация може да не само предизвика брутално изгаряне, но и да продължи бавно, но сигурно да ви трови. Ако след плаж забележите синдромите червени пришки и мехури върху кожата, възпаление, подуване, в това число и лицето, тресе ви, умора,главоболие, замайване, повръща ви се, дехидратира ни сте и изпитвате болка, знайте, че не е изключено да сте се натровили от слънцето. Наясно сме, че водата, содата за хляб, краставиците, зеленият чай, обелките от картофи или лучените шайби са едни от лековете срещу прекомерното излагане на слънце. Представяме ви и други, които спъват по-нататъшното му пагубно действие върху здравето ви.

Хладка вана

Сложете няколко капки масло от лавандула или от лайка във вана с хладка вода. Ако нямате вана, натопете парче плат в лечебната вода.

Алое вера

Гелът от това растение ще успокои горящата и сърбящата кожа. Нанесете два или три пъти на ден на засегнатите места. Ако имате достъп до алое вера, най-добре намажете кожата си с прясно откъснато листо.

Прясно мляко

Студеното прясно мляко е един от най-добрите илачи за отровената от слънцето кожа. Полейте се с напитката или потопете парцал в нея. Останете с нея върху себе си 30 мин, после изплакнете.

Мед

Той има антибактериални свойства и предпазва кожата ви от бъдещи инфекции, докато тя заздравява. Смесете меда с куркума и босилек. Нанесете пастата върху изгорелите участъци.

Оцет

Разбъркайте две пълни супени лъжици оцет в равни части вода. Киселата подправка възстановява pH баланса на кожата и помага за комфорта й.

Кисело мляко

Тази храна с живите култури в нея работи безотказно, предотвратявайки външни инфекции. Подобрява имунитета и не дава възможност на нито една микробна атака да победи кожата. Нанасяйте често кисело мляко върху изгорелите участъци. То ще намали отоците, болката и ще помогне за по-бързото й възстановяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X