Напишете дума/думи за търсене

Защо побелява косата и как да отложим това явление

Грижейки се за външния си вид, много мъже разбират че вече имат възможност да възстановят цвета на косата си, ползвайки един шампоан – DX2. Мариана Борисова от салон „Маги“ гр. София, работи с DX2 шампоан срещу посивяване. Ето и отговора й на един от най-често задаваните въпроси от страна на нейните клиенти:

- Защо побелява косата и как да отложим това явление?

- Стареенето е неизбежно. И косата за жалост не прави изключение от този постулат. Факт е, че с напредване на възрастта меланоцитите – клетките, отговорни за поддържане цвета на косата, намаляват.

В резултат на това, косата става по-суха, чуплива и започва да побелява. Но както съществуват техники и практики, чрез които можем да забавим процесите на стареене и да съхраним младостта на тялото и кожата си, така има и начини да забавим появата на така досадните бели косъмчета по косата си. Аз препоръчвам на моите клиенти шампоан DX2 за възстановяване цвета на косата.

- Какъв продукт е DX 2?

- DX 2 е шампоан, който съдържа в себе си натурални фито-пигменти от крамерия (Krameria Mandra), орех (Juglans Regia) и ракитник (Sarothamnus scoparius), благодарение на които DX2, прилаган редовно, води до постепенно възстановяване цвета на косата. Шампоанът съдържа също активна съставка, извлечена от кафявите водорасли (Cystoseira Compressa), която допълнително действа срещу обезцветяването й като въздейства на пигмента меланин, спомагайки задържането му в косъма. Освен това, DX2 съдържа й бирена мая, която е ценен източник на протеини, минерали и витамини от групата „В”, които допринасят за регенерацията на структурата на косата, а с възстановяването на целостта на косъма се подобряват хидратацията, блясъкът и външния й вид.

- Каква е разликата между боите за коса и шампоанът DX 2?

- Химическите бои за коса действат, като първо отстраняват агресивно естествените пигменти от вътрешността на ствола на косъма, а после ги заменят със синтетични оцветители. По този начин първоначалният цвят на косата може да бъде променен напълно. Но естествените пигменти на косъма имат стабилизиращ ефект върху цялостната структура на косата, така че честото третиране с химически оцветители може да направи косата чуплива и безжизнена. Шампоанът DX 2 спомага за постепенното възвръщане на Вашия естествен цвят на косата, без да я уврежда. Голямото му предимство е че прави процеса да изглежда естествен, без рязка промяна във визията. Освен това, благодарение на кондициониращите си съставки, той спомага за поддържането на косата здрава и обемна, спомага за регенерацията на структурата на косъма.

- Какви са Вашите впечатления относно действието на DX2 върху прошарените коси?

- Процесът на възстановяване на косата включва два етапа: при първия етап (след петото измиване) се премахва жълтеникавия оттенък на побелялата Ви коса, получен от УВ-радиацията; при втория етап активните съставки от растителен меланин и меланинови прекурсори, постепенно се депозират по дължината на целия косъм – от корена до върха, и така натуралните фито-пигменти, успешно заемат мястото на изгубените пигменти по и в косъма.

- Има ли случаи в които Ваши клиенти остават разочаровани?

- По-скоро разочарованието е когато хората имат прекалени очаквания от продукта. Те се надяват на „магия”, с която да им се възвърне цвета на косата още с първото измиване с шампоана. Истината е че съвременната наука не е намерила решение на загубата на меланин и няма как да накараме фоликулите в косъма да започнат да произвеждат меланин отново. Това което обяснявам на моите клиенти относно действието на шампоана са моите лични впечатления и клиничните проучвания на фирмата производител, и препоръчвам редовно миене с шампоана, поне 2,5 – 3 месеца за да се види и усети ефекта.

- Защо този шампоан е предназначен за мъже?

- Няма такова понятие като мъжки и женски косъм. Основните компоненти в структурата на косъма при мъжете и жените са еднакви. Тук става въпрос единствено и само за естетическата визия. DX 2 – Silver, може да се ползва и от жени. Но тъй като шампоанът не възстановява на 100 % цвета на косата, сме по-склонни да прибягваме към употребата на бои за коса. Ние, жените често експериментираме с визията си и сменяме цвета на косата си. Правим какви ли не експерименти и дори имаме навика да прекарваме 1/2 част от деня в козметичния салон. Мъжете са точно обратното. Те търсят бърз, лесен и удобен начин в домашни условия да постигнат същия ефект. Благодарение на удобния начин за използването на DX 2 в домашни условия, мъжете могат да възстановят цвета на косата си много по-лесно и без усилие. Не е необходимо да ползват ръкавици, тъй като продукта не съдържа синтетични оцветители, които да оцветяват кожата, както и не се налага да оставят шампоана 30-40 минути да подейства.

Лично аз препоръчвам на моите клиенти две измивания, за максимален ефект. Първо - леко измиване, и втори път - нанасяне на шампоана, като с пяната престояваме от 3 до 5 мин.

Мариана Борисова,

салон „Маги“ жк.Младост 1, ТЦ“Рея“, гр. София

За поръчки на шампоан DX2:

0897 860 116

Актамед Фарма ООД

http://actamedpharma.com/shop/

X