Напишете дума/думи за търсене

Единствената любов на Лили Иванова призна: Още я обичам!

„Още обичам Лили Иванова, но сме само приятели. Много често се чуваме по телефона, не само за празници. Ето сега идва нейният рожден ден, а моят е на 30 април. Надявам се пак да не се забравим. Лили е чудо на природата, възхищавам й се”. Това сподели дни преди да навърши 79 години композиторът и аранжор Иван Пеев.

Ванко, който е известен в музикалните среди като мъжа номер 2 на примата Лили Иванова, днес живее със спомените от миналото и със здравословните си проблеми.

„Много не излизам от вкъщи, но самотата не ми тежи. Не съм в блестящо състояние. Имам проблеми със сърцето, хипертония, дископатия, появява се и някаква подагра от време на време. Предлагаха ми да сменя сърдечните клапи с операция, но съм против. Нямам доверие в нашата медицина, а за чужбина ми е много скъпо лечението”, споделя Пеев.

И до днес музикантът е в перфектни отношения с примата на родната ни естрада, а самата тя казва, че е единственият мъж, когото е обичала, пише „България Днес”. „Всички мъже сравнявам с Ванко, той беше аристократ. Беше и невероятно нежен любовник”, пише естрадната прима в биографичната си книга „Истината”.

„Преди мен Лили беше женена за Здравко Радоев. Дали днес ми иска съвети? Абсурд! Тя вече знае предостатъчно, няма нужда от моите съвети. Лили е такъв професионалист, че няма нужда от никого. Тя е жертвала всичко в името на това да пее. И е запазила гласа си феноменално”, признава Пеев.

Ванко и Лили се запознават, докато той свири в сръбски нощен клуб. „По онова време свирех шест месеца в най-хубавия бар в Белград „Кристал”. Справяхме се доста успешно. Лили се появи с нейния невероятен глас и веднага бях запленен. Но няма да крия, че по-късно раздялата ни с нея беше много трудна”, спомня си композиторът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X