Напишете дума/думи за търсене

Лененото семе спасява стомаха

Нередовният стомах е в състояние да ръководи житието и битието ни по-доста неприятен начин и да прави ежедневието ни по-тежко, буквално.

Природата обаче се е погрижила да ни даде антидот за това неособено комфортно състояние на тялото и то се нарича ленено семе.

Изследователите на ползите от това растение са категорични, че редовната му консумация може да помогне в неравната битка със запека, дори и за кратко време.

Приемът на ленено семе в продължение на четири седмици намалява подуването и болката, свързани с констипацията. Ако сте достатъчно упорити и увеличите периода на шест месеца, ще забележите по-добро чревно движение.

Как да ги приемаме

Ако не сте опитвали ленено семе, няма нужда от чудене. Вкусът му е приятен и наподобява този на ядките. Ако предпочитате да не го ядете или дъвчете, може да го гълтате с достатъчно количество вода. Започнете с 2 супени лъжици на ден и постепенно увеличавайте обема.

- Приемайте го с кисело мляко или закусвайте мюсли, смесено с ленено семе

- Прибавяйте от него в печивата

- Чудесно се връзва като допълнение към ежедневното смути

- Кулинарията предполага наличието му в сосове или в рецепти с печено месо

- Слагайте ленено семе в супите, салатите и сандвичите

- Поръсвайте мъфините с него

- Преди да изпечете пиле, намажете го с ленено масло. Хем вкусно, хем полезно

- Колкото и екзотично да ви звучи, кафето и лененото семе си подхождат

За кого е забранено лененото семе

Преди да го добавите към хранителния си режим, трябва да сте наясно, че лененото семе не е подходящо за всички. Ако страдате от дивертикулоза (състояние, при което от стената на дебелото или тънките черва се оформят торбовидни разширения ), по-добре заменете семената с ленено масло, защото има опасност зърната да попаднат в дивертикулите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X