Напишете дума/думи за търсене

Какво ни причинява овулацията

Някои чакат малкия времеви прозорец от месеца със затаен дъх – още една овулация, още един шанс за среща с щъркела. Други не биха имали нищо напротив, ако можеха да я пропуснат заедно с капризите й. Овулацията ежемесечно променя рязко хормоналните нива в тялото и съвсем не спира дотам.

Обостря обонянието
Може би чувствителността към пролетните аромати наоколо няма нищо общо с овулацията. През този период от месеца обаче дамите стават особено сетивни към миризмите. С една цел – намирането на подходящ партньор. Но това не пречи да се възползвате от ситуацията и да се насладите на уханието на ново етерично масло или на ястие, богато на ароматни подправки.

Засилва руменината по бузите
Може би не на пръв поглед. Но според изследване по време на овулация дамите са по-склонни да се изчервяват и това да им личи. Не само заради физиологичното състояние, а и заради начина, по-който овулацията влияе на настроението и на поведението на жените, особено когато са в компанията на мъже.

Променя гласа
Странно, но факт. В дните около фертилната фаза женският глас става по-висок, по-младежки и по-привлекателен. Поне така изглежда за мъжката половина от човечеството.

Обръща внимание на външния вид
Ако се чудите какво правите пред огледалото от половин час, може би е време да се консултирате с календара. По всичко личи, че сте в овулация. Иска ви се да сложите и рокля, и червило, и високи обувки. И да се потопите в привлекателност от главата до петите. Не се съпротивлявайте, природата си знае работата.

Помага да откажете цигарите
Не бързайте да се бунтувате. Ясно е - с една овулация бивш пушач не се става. Но ако се борите с вредния навик отдавна и чакате подходящия момент, не пречи да опитате в периода след фертилната фаза. Според учени тютюневият глад при жените е най-изострен след менструация. Респективно точно след овулация е по-слаб и отказването от тютюна може да е по-лесно.

Влияе на нивата на холестерола
Ако ви предстои изследване, не го правете точно преди овулация, съветват специалисти. Защото има вероятност то да излезе фалшиво положително за наднормено висок холестерол. По-добре е да направите изследването в края на цикъла, за да не се окаже, че овулацията му е повлияла.

Засилва конкуренцията
Между дамите. Изследване е установило, че макар жените да са по-склонни да похарчат пари за нов продукт по време на овулация, те са доста по-сдържани да споделят пари с други жени през периода. Изглежда обаче дамите са скръндзи само по отношение на пряката си конкуренция. Според проучването дамите нямат нищо против да делят средства с мъже. С други думи, ако приятелка ви откаже заем, не я съдете строго. Може овулацията й да я съветва в този миг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X