Напишете дума/думи за търсене

Може ли да направим света по-добро място чрез хейт?

 Оказва се, че не само в възможно, но можеш да го постигнеш, като изразиш своето мнение. „Обичам хейта“ е посланието на новото издание на Reporteen 2016 – конкурс за каузи, които променят средата чрез алтернативния подход на тийнейджърите. За пета поредна година конкурсът ще даде възможност на всички ученици на възраст между 13 и 19 г. да проявят креативност и да предизвикат промяна – дори и на улицата, на която живеят. За целта всеки участник може да запише видео, в което „хейт“-ва нещо от заобикалящата го среда, вярвайки че то може да бъде поправено или подобрено.

„Хейт“-ът в случая не е самоцелна критика с негативно послание, а точно обратното – индивидуален подход на този, който иска да привлече внимание и да потърси промяна с помощта на думите. Винаги сме търсили оригинален начин, по който тийнейджърите да защитят своята кауза – тази, която ще промени света или поне малка част от него“, разказва Емил Джасим от Център за образователни инициативи, чиято идея е нестандартният конкурс. Събитието се организира и провежда с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Първото видео, с което Reporteen 2016 стартира, е записано от българския рапър Керанов, който разяснява „хейт“-а в контекста на състезанието, докато реди рими за често срещаните недомислици в ежедневието. Всеки желаещ може да изпраща свое видео или да изрази своето послание на официалната страница на програмата за тийнейджъри. Конкурсът ще продължи до месец октомври, когато ще бъде избрано най-оригиналното видео с помощта на професионално жури и публика, а победителят ще получи наградата от 1000 лв. Позитивната нагласа и преобръщането на „хейт“-а в думи, които изтъкват проблеми от заобикалящия тийнейджърите свят, ще бъдат ключови за приемането на видеата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X