Напишете дума/думи за търсене

Натурални мазила против стрии

Рязкото качване на килограми може да се добро за самочувствието, но със сигурност не е добро за кожата- същото важи за бързото покачване на мускулна маса и за бременността. Всички имат потенциала за ни сдобият със стрии.
Как може да изсветлим и почти да заличим тези неприятели на дермата.

Белтъци
Аминокиселините, които се намират в белтъците, могат да проникват безпрепятствено чрез епидермиса, заздравявайки и укрепвайки кожата.
Разбийте два белтъка на пяна. С четка нанесете върху стриите и оставете да изсъхне напълно, преди да ги „обелите“ от кожата. След това намажете с кокосово масло. Правете това по три пъти на ден.

Захарен скраб
Смесете две равни част захар с 1 част зехтин. Добавете 1-2 ч.л. лимонов сок и бъркайте до желаната от вас консистенция. Гликоловата киселина в захарта и цитриковата киселина в лимоновия сок са мощни алфа-хипокси киселини, които свалят мъртвата кожа и подмладяват кожата, стимулирайки растеж на нови клетки. След това намажете с масло от жожоба. Правете това 2-3 пъти на седмица.

Сок от картофи
Той е пълен с витамини и минерали, което е чудесно за здравето на кожата и за регенерирането й. Нарежете картоф на филийки и натъркайте стриите с тях. Оставете сока да попие за около 30 минути, преди да измиете с хладка вода. Правете това по веднъж на ден.

Масло от пшеничен зародиш
Това масло е най-ефикасно при новопоявили се стрии, но помага и при по-стари. За по-добри резултати преди да го нанесете, използвайте дерма ролер.

Кокосово масло
Друг супергерой за кожата ни и враг на стриите. Лауриковата киселина в него подобрява еластичността на кожата, повишава клетъчната регенерация и бори инфекциите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X