Напишете дума/думи за търсене

Летни занимания за хлапетата

Възможностите за занимания на децата през лятото са безкрайно много. Най-важното е да се прецени каква е най-подходящата насока – спорт, учене на език, културни програми или арт ателиета.

За да си починат от ученето, един от най-добрите варианти е през лятото децата да бъдат записани на спортна академия. Такива се организират от големите клубове или от различни асоциации. Например Детски футболен клуб „Лъвчетата“ предлага лятна спортна академия през юни, юли и август. Участниците сутрин имат занятия по футбол или тенис на корт, а следобед – по плуване. Децата се взимат от детска градина или от сборен пункт сутрин и се връщат следобед. Предвидени са обяд, време за почивка и следобедна закуска. Възможно е посещение за една, две, три и т.н. седмици по избор.

Учене и игри

А за тези, които смятат, че лятото е идеално време да се затвърдят знанията по език, практични варианти предлагат повечето сдружения, отговарящи за обучението по чужд език към училищата или частните занимални. Например сдружение „Луис Карол“, което през учебната година работи с 10 СОУ „Теодор Траянов“ и с 55 СОУ „Петко Каравелов“, организира целодневно лятно училище с интензивни курсове по английски и руски език за деца от 6 до 11 години. Предвидени са също спортни игри, изучаване на музикален инструмент, вокално пеене, творчески ателиета, посещения на музеи, представление и разходки. В програмата може да се включат деца и от други училища и да бъдат записани за един ден, за седмица, за месец или за три месеца.

Умна ваканция

За тези, на които им се учи дори през ваканцията, добър вариант е също програма в музей, зоологическа градина или галерия. Много от тях организират различни варианти за летните месеци, като често се комбинират не само учебни часове, но и много опити, занимания на открито, артистични прояви. Например в „Музейко“ се провежда специална умна ваканция. Предлагат се варианти за полудневна или за целодневна програма на български и на английски език. Заниманията включват приказки, творчески ателиета, научни работилници и игри на открито. Може да се участва за една или за повече седмици. Освен това се предлага и специална сезонна карта за лятото. Срещу 18 лв. всяко дете получава неограничени посещения за три месеца.

Всичко в едно

Някои организации комбинират и ученето, и спорта, и творческите занятия. Например в Двореца на щастливите хора от 23 май до 14 септември се провеждат „Щастливо лятно училище” и „Лятна творческа академия”. Всички желаещи деца от 1,5 до 13 години може да избират между множество интерактивни занимателни програми, забавни и спортни игри на открито, плуване, карате, конен спорт, тенис, готварство, градинарство, образователни програми, арт ателиета, роботика, моделиране, грънчарство, вокално пеене, изучаване на музикален инструмент и т.н.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X