Напишете дума/думи за търсене

На кои антицелулитни кремове да разчитаме

Ако разчитаме само на антицелулитните кремове, нищо няма да постигнем с проблемната портокалова кожа. За да са гладки краката и дупето ни, е нужно да спазваме хранителен режим, да спортуваме, да пием повече вода. Но все пак в борбата с досадния проблем може да ни помогнат някои кремове.

Повечето от кремовете са с временно тонизиращи и хидратиращи съставки, които помагат за подобряване строежа на кожата. Ефектът може да е незабавен, но е временен – ще свърши работа за интимна среща или за ден-два. Дълготрайният резултат обаче се дължи на специална смес от активни съставки, които изпълняват множество задачи – активиране на метаболизма, стимулиране на клетъчната обмяна, изхвърляне на излишна течност, дори разлагане на мазнини. Например кофеинът стимулира метаболизма на мазнините, помага за извличането на събраните течности в мастните клетки и подобрява кръвообращението.

Друга ключова съставка е ретинолът. Той е производно на витамин А, което подсилва възобновяването на кожата и производството на колаген. Често се използва и в кремовете за лице, като подобрява еластичността на кожата. Друга съставка унищожител на целулита е аминофилинът. Според някои специалисти той навлиза в кръвообращението и разгражда мазнините в клетките. Едно изследване установява, че използващите аминофилинов крем жени намаляват обиколката на бедрата си с 4 см. Ексфолиращите агенти като алфахидрокси киселини също често се използват в най-новите антицелулитни продукти. АХК са открити в различни цитрусови плодове и в ябълки.

Още нещо
Повечето антицелулитни кремове са комбинация между най-новите технологични достижения и заслужили доверието ни естествени или билкови съставки като:
- Гинко билоба – стимулира кръвообращението и е силен антиоксидант, забавя процеса на стареене, участва в борбата със свободните радикали, които са една от причините за отпускането на кожата.
- Готу кола – тази трева увеличава производството на колаген. Полезна е за кръвообращението и има диуретични свойства. Установено е, че подпомага зарастването на рани и възстановяването след изгаряне.
- Гуарана – естествен стимулант със силно диуретично действие. Ускорява метаболизма и има антиоксидантни качества.
- Бръшлян – има стягащи тъканите свойства, може да повлияе силно тонизиращо.
- Екстракти от водорасли и алгинова киселина – помагат за привличането на вода в кожата и така целулитът не е толкова очевиден, тъй като трапчинките се запълват.
- Коензимът Q10 е мощен антиоксидант. Стимулира производството на колаген и противодейства на отпускането на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X