Напишете дума/думи за търсене

Умората личи на лицето, да я гримираме правилно

Работа до късно, будуване пред лаптопа или телевизора, поредица късни празненства, безсънни нощи в грижи за детето. Всичко това се отразява на общото ни състояние и тонус, но се отпечатва без прошка на лицето и личи.

Тъмни кръгове под очите, повехнали клепачи и съвсем небляскав тен на кожата. Едва ли може да ги скрием без малко виртуозност с четка и боички на сутринта. Гримът може да прикрие пораженията от умората на лицето, стига да е нанесен правилно и с мярка.

Избягвайте опушеното

Отворете образно прозореца в палитрата с гримовете и заложете на натуралното и свежото при избора на нюанси. Тъмните и тежки тонове не са ваш приятел, не и когато недоспиването и умората са се съюзили, за да ви е черно пред очите. Не се отказвайте от очната линия, но я слейте със сенките, които ще нанесете на клепача, не й позволявайте много да изпъква. Наблегнете на спиралата обаче, на горния клепач основно. Там има нужда от обем и повече извивки. Малко грим в цвят шампанско в основата на окото ще събуди погледа и ще го отвори визуално.

Пестеливо с коректора

Тъмните кръгове и подпухналото под очите са доста неприятна гледка и се нуждаят от внимание. Преди да хванете обаче стика за коригиране на тена, нанесете околоочен серум, по възможност с охлаждащ ефект, за по-бързо справяне с подпухналостта. Изчакайте няколко минути и след това нанесете коректора, но без да прекалявате с количеството. Напластяването на продукта ще накара малките гънки в чувствителната нежна зона под очите да изпъкнат и съвсем да влошат положението.

Топли тонове и дискретен блясък за скулите

Не се изкушавайте да слагате тежки контури. Измореното лице има нужда от свежо озаряване. Ружът има какво да предложи, стига да заложите на нежнорозовото или прасковеното. Малко перлен блясък също няма да ви навреди.

Гланц за устните

Перленото в случая няма да помогне. Нито силните или тъмните цветове. Бледата кожа на лицето ще изглежда още по-бледа с тях. Добавете малко цвят, колкото да придаде свежест на устните, и гланцирайте. Матовото червило може да изглежда много елегантно, но повехналият ви външен вид няма особена нужда от неговите услуги. Запазете го за друг случай.

Спрей за лице

Не, от него няма да ви се разтече гримът, стига да не прекалите с употребата. Няколко впръсквания на ден са напълно достатъчни, за да събудят свежестта и тонуса на кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X