Напишете дума/думи за търсене

Тайните на порцелановата кожа

Гладката, равна и безупречно бяла кожа винаги е била признак за аристократичност. За да получите ефекта на порцелановата кожа, на първо място е необходимо да подбирате внимателно козметика, която ще се справи с проблеми като възпаления и запушени пори. Едва след това може да пристъпите към изравняване и избелване на кожата с помощта на специализирани средства.

Ползването на гел, пяна или почистващ мус е основа на всекидневните грижи – деликатното почистване от грим, замърсявания и други козметични средства ще подготви кожата за следващите стъпки. Съставки като екстракт от лотос, зелен чай и лимон ще ви помогнат да изравните цвета на кожата и да понижите активността на меланин, заради която се образуват пигментни петна.

Една от най-ефективните избелващи маски е доматената. В Бразилия например смятат, че червените зеленчуци са многократно по-полезни за целта от готовата козметика. Действието е просто – нанесете на лицето месестата част на един узрял домат и оставете за 15 мин. Ако искате да съчетаете избелването с пилинг, прибавете към домата 1 ч.л. тръстикова захар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X