Напишете дума/думи за търсене

Подушвам, че не сме от една порода

Представете си какво разочарование ще изпитаме, ако обектът на внимание от наша страна е с непоносимо смърдящи мишници и прогнил дъх. На никого не му се ще да се споделя с някакъв скункс. Понякога обаче причината за зловонието не се дължи на лоши хигиенни навици, а на някои заболявания.

Рядко генетично разстройство

Триметиламинурия е изключително рядко генетично заболяване, което не позволява на тялото да разбие химическия компонент, известен като триметиламин. След като се натрупа в организма, той произвежда силна миризма, наподобяваща развалена риба или развалено яйце.

Повечко алкохол

Ако сте обърнали няколко чашки в повече, то със сигурност на следваща сутрин освен от махмурлук, ще страдате и от неособено приятно благоухание. Когато телата ни разграждат алкохола, повечето от него се конвертира в оцетна киселина. Част от нея излиза през порите и дъха.

Липса на магнезий

Този минерал помага на сърцето, мускулите и имунната система да са в кондиция. Ако имате недостиг на магнезий в тялото, може да вмирише иначе приказната ви особа.

Стрес

Стресът може да опустоши добрата подредба в организма, а начинът, по който ухаем, не прави изключение. Когато сме под напрежение, ние се потим повече. Потта, която произвеждаме, докато нещо ни тормози, е доста по-неприятна за обонянието, отколкото тази, която се случва, ако ни е топло.

Определени лекарства

Антидепресантите, ибупрофенът и някои други медикаменти увеличават нивата на пот, а оттам идва и по-наситено неприятният мирис.

Генетично е

Да, понякога за всичко са виновни родителите. Начинът, по който миришат телата ни, съдържа доста силен генетичен компонент. При някои хора, особено тези, които са с източноазиатско потекло, потните жлези не миришат толкова брутално, както при някои други представители на човешкия род.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X