Напишете дума/думи за търсене

Процедури в домашни условия за Нова година

Не бива да чакаме последния момент, за да положим грижи за кожата си и да бъдем неотразими в празничния ден. Но тогава пак може с малко усилия да допринесем лицето ни да стане сияйно. Как да стане това у дома, ни съветва козметологът Магдалена Банчева.

Лек пилинг не е излишен

Може да освежим лицето с лек пилинг маска, който да съдържа гранули или да е без тях. Ензимен вариант на пилинг е този, който не съдържа гранули. Ако нямате информация от козметик какъв точно тип е кожата ви, по-добре да ползвате маска с фини гранули, така че да не дразнят кожата. Деликатното обтриване с гранулите два пъти през една и съща зона е достатъчно. След това кожата се изплаква, подсушава се, нанася се хидратираща маска. Лицето се измива и подсушава отново и се слага фин крем, отново хидратиращ.

Каква да бъде хидратиращата маска

„Добре е в празничния ден да се възползваме от една бърза хидратираща маска, която да престои на лицето от 10 до 15 минути“, съветва Магдалена Банчева. Затова е важно маската да съдържа активни съставки – алое вера или морски водорасли. Друг добър вариант е маската от краставица. „Аз лично съветвам да не се нанася на лицето току-що нарязана краставица от магазина, защото може да предизвика алергична реакция“, обяснява козметологът.

За да бъде ароматно цялото ни тяло, а кожата ни чиста и хидратирана, може да си вземем вана с етерични масла. 15 минути са достатъчни, за да ароматизираме тялото си и то да излъчва ухание на лавандула, евкалипт, бор или хвойна.

Триковете за красота на актрисата Елена Петрова

„В самия ден на празника процедурите ми са свързани с кухнята, с подреждането на масата. Не е добре да чакаме последния момент, за да положим грижи за себе си. Аз започнах моята подготовка преди месец с френска козметична марка, която ми направи индивидуална програма. И всяка сутрин виждам начина, по който кожата ми се обновява. Няма ги умората под очите и стресът. Изпробвах и терапията Seconde Peau (втора кожа). Това е 3D козметична маска, която скулптурира и повдига овала на лицето, като е ефективна алтернатива на инжекционните процедури за подмладяване. Това, което мога да кажа, е, че моето отражение винаги чета в очите на децата ми. Когато ме видят и ми кажат: „Мамо ти си най-красивата, изглеждаш толкова хубаво“, ми е напълно достатъчно.

По отношение на грима смятам, че колкото по-естествено изглежда жената, толкова по-добре. Преди да нанесеш грим, е важно лицето да е абсолютно почистено. След това поставяш фон дьо тен, който си разбрала през годините, че е подходящ за теб. Сенките, които аз ползвам, са в земните бежово-кафяви тонове, червилото е светло и в малиновата гама.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X