Напишете дума/думи за търсене

Един шаран по Никулден не стига

Шаран по Никулден, пържена цаца по морето и някоя и друга скумрия или консерва копърка между тях – това беше, и все още за мнозина е, консумацията на рибни продукти. Ще кажете, че напоследък сме се отворили на сьомга, защото все е на промоция, а ние обичаме промоциите, дори когато ни предупреждават, че тази промишлено отглеждана и генномодифицирана риба не е това, което беше.

За дълбоко замразените екземпляри в хладилниците вече си знаем – стават токсични с времето и сигурно точно тогава ги изпращат в нашите магазини. Ами отложилите се в тях тежки метали? Те също влизат в цената, а тя съвсем не е малка.

Добре, но лекарите все ни говорят за здравословен баланс в храненето, при който съдържащите се в рибеното масло Омега-3 мастни киселини трябва да са в съотношение 1:1 с Омега 6 киселини, които се съдържат в зърнените култури, соята, слънчогледа и т.н.

Данните от проучванията показват, че американците, например, консумират изключително недостатъчни количества Омега-3 киселини и при тях съотношението е силно изкривено от 1:20 до 1:60 в полза на Омега-6 мастни киселини. За нас данни няма, но като че ли вече сме ги стигнали американците.

Ясно е, че подобни драстични разлики между необходимите за поддържане на добро здраве количества Омега-3 мастни киселини и действителността не могат да се преодолеят с рязка промяна в хранителните навици. Да не забравяме, че в компанията от мазнини в менюто ни силно присъстват и Омега-9 мастни киселини от така любимите на българите животински мазнини, които съвсем утежняват положението.

Трябва ни лесно изпълнимо, ефективно решение за набавяне на Омега-3 мастни киселини. Защото изследванията доказват категорично положителния им ефект, както в профилактиката, така и при лечението на редица заболявания - коронарна сърдечна болест, атеросклероза, артрит, диабет, хипертония, депресия и др. Омега-3 мастните киселини намират приложение в схемите за профилактика и лечение и на много очни заболявания. Благотворното им влияние се наблюдава при пациенти със синдром на сухо око, причина за появата на който могат да бъдат някои заболявания, прием на лекарства (бета-блокери, антиалергични, антиепилептични, контрацептиви, антидепресанти и др.). Работата, свързана с компютър и непрекъснатото взиране в екрана, пребиваването в задимени помещения, помещения с климатична вентилация и пр. също са фактор за поява на тези оплаквания. Омега-3 мастните киселини са ефективни и при други очни заболявания като например катаракта.

Биологично активните Омега-3 мастни киселини се усвояват най-пълно и участват в състава на клетъчната мембрана на всяка клетка. Те имат антиоксидантно и противовъзпалително действие.

За разлика от старите, доста миризливи и неприятни капсулки рибено масло, които специалистите предписваха преди години, сега сме много облагодетелствани. Аптеките предлагат течните капсули на новия продукт TriOmega 1000+ - висока концентрация (1000 mg) на активна форма на Омега-3 мастни киселини в синергична комбинация с 10 mg витамин E.

TriOmega 1000+ не е обикновено рибено масло, а научно разработен продукт с максимална чистота, високо качество, капсулиран в Solucaps форма (течна капсула), позволяваща цялостно и бързо усвояване. За получаването му се преминава през сложни технологични процеси.

TriOmega 1000+ понижава риска от сърдечно-съдови заболявания като понижава нивото на триглицеридите; намалява възпалението; понижава кръвното налягане; намалява съсирването на кръвта и тенденцията към сърдечни аритмии; предотвратява атеросклерозата. TriOmega 1000+ понижава нивото на липидите, като потиска синтеза на триглицериди и на липопротеини с много ниска плътност (LDL – известен като лош холестерол) в черния дроб. TriOmega 1000+ oказва положителен ефект при сухота в очите и катаракта.

Как да приемаме?

За възрастни: по 1 Solucaps 1-3 пъти дневно, след хранене. За профилактика на сърдечно-съдови заболявания - по 1 Solucaps дневно.

За деца: над 12 години - по 1 Solucaps дневно. Под 12 години - по 1 Solucaps през ден.

За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. "Цар Симеон" 52,

тел.: 02/ 983 62 03

e-mail: [email protected]

www.borola.com

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.

X