Напишете дума/думи за търсене

Причините, които саботират отслабването

Понякога просто не се получава. Бягате до фитнеса, бягате във фитнеса. Не спирате да броите - крачките, калориите, килограмите... Внимавате с какво се храните, кога се храните и пак кантарът не помръдва. Отслабването е сложен и нелек процес, но има моменти, в които нямате идея защо удряте на камък. Правите каквото трябва, а резултатът е едно голямо нищо.

Неподходяща диета
Не е достатъчно само да следвате конкретен хранителен план. Нужно е да бъде правилният. В противен случай не само че е възможно да не сваляте, но дори е вероятно да качвате килограми. Ежедневно. Доверете се на специалист да препоръча диетата за вас. Не залагайте на принципа, че щом приятелката ви отслабва, като не яде картофи, това важи за всички.

Стрес
Той опъва нервите, но не прощава и на дрехите в гардероба. Стресът не само води до натрупване на излишни тлъстинки, но ги позиционира на най-неприятните места – около талията, на корема и в зоната на ханша. А от там се сваля най-трудно. Колкото и непосилно да изглежда, опитайте да направите ежедневието си по-малко напрегнато, за да ви потръгне с отслабването.

Непостоянство
Не е лесно да се поддържа едно и също темпо. Отнася се и за храненето, и за физическата активност. С времето мотивацията намалява, идват умората, евентуално неудовлетвореността от бързината и мащаба на постигане на резултати. И започвате да се отпускате. За съжаление борбата с излишните килограми не е ден до пладне.

Сексуална (не)активност
Никой не твърди, че интимността между двама души е или трябва да е спорт. Истината е обаче, че колкото повече старание полагате в тази област, толкова повече това се отразява на добрата фигура. Обратното - за съжаление, също е вярно.

Спорт на гладно
Изкушаващо е. За да ви е по-леко, докато се натоварвате, и за да показва кантарът по-малко след това. Но единствено мускулите страдат, а не мазнините, от които искате да се освободите.

Недоспиване
Учени са установили, че хората, които спят по 5 часа на денонощие, са предразположени към наднормено тегло повече от тези, които прекарват в сън по 7 или повече часа.

Някои заболявания
Те също може да са причина за качване на килограми ли за невъзможността да бъдат редуцирани. Консултирайте се с лекар, тъй като може да се касае за проблем с метаболизма, щитовидната жлеза, яйчниците. Приемът на някои медикаменти също може да доведе до натрупване или затруднено сваляне на килограми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X