Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем подходяща ученическа раница?

Август е към своя край. Лятото е оставило ярък отпечатък в съзнанието ни и предстои септември – един прекрасен и пъстър месец, изпълнен с много емоции. Наближава и началото на учебната година, а с нея и трескавото пазаруване на всичко необходимо за успешен старт в училище.

Обикновено, това, което всяка година се купува, е ученическата раница. Причините са няколко: миналогодишната е скъсана, тъй като е била препълвана до пръсване с тежки учебници, тетрадки и др.

Друга причина би била, че вече не е модерна и вашето дете иска нова. Не е удобна и е хубаво да се замислим за по-подходящ вариант, които няма да тежи толкова много. Добър вариант са раничките на колелца, но при тях задължително трябва да има някой, който да помага на детето да я придвижва по стълби. Този тип раници не са толкова подходящи за малки ученици, защото им е трудно да ги пренасят през стълбите в училище или извън него.

Как да изберем подходяща ученическа раница?

Кои са факторите, от които се влияем при избора?

На първо място, това е дали е удобна. Лекарите съветват да не пренебрегваме оплаквания от болки в гърба и кръста. Тежката и неудобна раница може да причини сериозни травми в областта на гърба и гръбначния стълб. Затова, избирайте винаги удобна раница, т.е. с ергономичен гръб. Ортопедичните ученически раници са сигурен и добър избор, гарантиращ минимално натоварване на гърба.

Когато избирате ученическа раница за вашето дете, задължителност трябва то да я пробва. Не купувайте раница, която не е тествана предварително. В противен случай рискувате да не е удобна и така ще се наложи да купувате друга след месец.

Убедете се, че раницата има вътрешни разделения и външни джобове. По този начин по-лесно ще се съхраняват учебниците и всички останали материали, необходими за училище. Също така, ако детето ви е по-малко, лесно ще може да я подрежда само и да организира учебните си материали.

Идеалната ученическа раница е отворена на гърба, за да не запарва. Тя е създадена от твърди материали, които не убиват и не причиняват друг дискомфорт на детето, докато я носи.

Ученическата раница задължително трябва да бъде за две рамена. Не се изкушавайте от такива с една дръжка. При тях тежестта пада на едното рамо и след време причинява дискомфорт в гърба.

Ако се съобразите с всички тези условия, вероятността да купите нова раница месец след старта на учебната година е много малка. Не се колебайте да купите по-скъп модел, стига да съдържа всички тези характеристики. По този начин инвестирате в бъдещето на детето си. Ако раницата му е удобна, ще ходи с желание на училище. А това е най-важното, нали?

Ако търсите подходяща раница за вашето дете, разгледайте какво предлагаме в детски онлайн магазин Pumpal.

X