Напишете дума/думи за търсене

Най-талантливите и красиви австралийци

Светът на киното и музиката отдавна е с размити граници и доста от неговите обитатели не са родени в родината на Мики Маус. Има доста талантлини люде, които идват от единствената държава, която се простира на цял континент.

Никол Кидман

Бившата съпруга на Том Круз, чиято осанка наподобява тази на лебед, е родена в Хонолулу- столицата на Хавай. Като малка Никол мечтае да стане балерина и полага доста усилия в тази посока, а след участието й в “Мулен Руж” става ясно, че има данни и за певица. В момента австралийката е омъжена за новозеландеца Кийт Ърбан. Двамата имат две биологични дъщери, една от които е износена от сурогатна майка.

Хю Джакмън

Роден е в Сидни, но родителите му са англичани, а Хю е най-малкият брат от пет деца. Отглежда го баща му, тъй като след развода майка му се връща в родината си. Отначало Джакман имал намерение да става журналист и дори се дипломирал с

тази специалност, но след това изведнъж решил, че тази професия не е за него, и се записал да изучава актьорско майсторство.

Ръсел Кроу

Ролята на римския пълководец Максим на Марк Аврелий в суперпродукцията на Ридли Скот “Гладиатор” през 2000 година изстреля в орбита слабоизвестния дотогава австралиец Ръсел Кроу. За брилянтната игра тогава той спечели и

„Оскар”. Въпреки че Ръсел е роден в Нова Зеландия, израства и започва актьорската си кариера в Австралия.

Лиъм Хемсуърт

В звездната тройка на братята Хемсуърт Лиъм е най-известен, въпреки че е най-малък и още няма достатъчно филми. Макар че участието му в сагата „Игрите на глада“ да даде особен тласък на кариерата на младия австралиец. За това помогна и връзката му с Майли Сайръс, с която на два път се сгодиха и един път разделиха.

Наоми Уотс

Въпреки че е родена в Англия, Наоми твърди, че винаги се е чувствала австралийка. За разлика от най-добрата си приятелка Никол Кидман мис Уотс пробива в киното доста по-късно. Тя е майка на двама сина от партньора си – актьора Лив Шрайбър..

Кейт Бланшет

Ако през 1987 година носителката на два Оскара не беше отишла в Египет, вероятно щеше да си остане икономист в родната Австралия. В африканската държава Кейт участва като статист във филм. Така тя открива, че не цифрите и световната икономика е нейното призвание и се отдава на Седмото изкуство.

Мел Гибсън

Мел е роден в Ню Йорк, САЩ, но сам създава и поддържа мита за австралийския си произход. По настояване на баща му, който е противник на Виетнамската война,

цялото семейство се мести в Австралия, когато Мел е на 11. Гибсън става световноизвестен след участието си в “Лудия Макс” и продължава с киноподвизите си благодарение на „Смело сърце“, „Текила на разсъмване“ и „Страстите Христови“, на които той е режисьор. Напоследък не се държи особено адекватно, що се отнася до любовния му живот, донесъл му доста неприятности с една дама от бившия Съветски съюз. Но това, че си талантлив в киното не е гаранция, че животът ти ще е като на кино.

Крис Хемсуърт

Чаровният австралиец, който е батко на Лиъм със същата фамилия, е родом от Мелбърн, но прекарва детството си на Филипинските острови. Нашумя около

участието си в “Тор” и „Отмъстителите“, за които споделя, че бил подложен

на строг хранителен режим. Крис трябвало да изяжда огромни

-----

Миранда Кер

Да попаднеш сред ангелите на марката Victoria’s Secret е достатъчна, за да се превърнеш в суперзвезда. В света на модата това е висш пилотаж и гаранция, че ще си намериш гадже сред най-известните холивудски актьори. Такава е приказката на Миранда Кер. Преди няколко години се омъжи за Орландо Блум и му роди момченцето Фин. Известно време след това обаче двамата тръгнаха в различни любовни пътеки.

Кайли Миноуг

Сладкото миньонче е родено през 1968 година в Мелбърн, но ако не знаехме

този факт, трудно бихме й дали повече от 35. Като малка заедно със сестра си

Дани обикаляли всевъзможни кастинги за звезди по настояване на амбициозната им

майка. Късметът се усмихва и на двете, но Кайли определено е по-известната от

двете сестри и се радва на световна слава.

Ел Макферсън

Една от вечните супермодели може вече да е над 50 години, но все още защитава безпроблемно прозвището си от времето на най-славните й манекенски години – Тялото. Навремето именно тя налага класическите мерки 90-60-90. За кратко се пробва в киното и едно от гаджетата на Джоуи в сериала „Приятели“.

Ник Кейв

Една от безспорните легенди на музиката. Копират го вече няколко поколения алтернативни изпълнители. Той слага отпечатъка на дарк звученето на всяка една музика, до която се докосва. Няма как да не сте чували съвместното му парче Where The Wild Roses Grow с Кайли Миноуг, с която за известно време иват връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X