Напишете дума/думи за търсене

Сурогатните майки на Холивуд

Докато в България сурогатното майчинство все още предизвиква полемики, в САЩ отдавна е широкоразпространена процедура. Особено достъпна за холивудските звезди, за които не е проблем да използват най-скъпите агенции, предлагащи услуги в тази област.

Голямо италианско семейство

73-годишният днес Робърт де Ниро за последен път стана баща преди близо пет години. Той и съпругата му, 61-годишната тогава Грейс Хайтауър, се сдобиха с дъщеря - Хелън Грейс Хайтауър де Ниро. Момиченцето е родено чрез сурогатно майчинство. Те вече имат 18-годишен син, който страда от аутизъм. Освен това актьорът има син и осиновена дъщеря с бившата си жена Дайън Абът и синове близнаци от бившата си приятелка Туки Смит. Де Ниро винаги е казвал, че иска голямо “италианско” семейство.

Четири деца

Никол Кидман винаги е мечтаела за деца. С Том Круз правят планове за голямо семейство, но актрисата преживява тежък спонтанен аборт и двамата решават да си осиновят Изабела Джейн, а четири години по-късно и Конър-Антъни. След като се жени за кънтрипевеца Кийт Ърбан, Никол отново прави опити да забременее и късметът й се усмихва - през 2008 г. тя ражда дъщеря си Сънди Роуз. В края на 2010 г. се ражда и втората им дъщеря - Фейт Маргарет, която е износена от сурогатна майка.

Двама бащи

Звездата от “Как се запознах с майка ви” Нийл Патрик Харис от години живее с половинката си - актьора Дейвид Буртка. През 2010 г. те обявиха официално, че възнамеряват да станат родители. Нийл сподели в Туитър: “Дейвид и аз очакваме близнаци тази есен. Ние сме суперразвълнувани, супервдъхновени и супернервни от напрегнатото очакване”. След няколко месеца дойде и голямата новина: “Бебета!!! На 12.10 Гидиън Скот и Харпър Грейс се присъединиха към семейство Бъртка-Харис. Всички сме щастливи, здрави, уморени и малко ни се повръща”.

Лекарска грешка

Актьорът Денис Куейд и съпругата му Кимбърли през 2007 г. станаха родители на близнаци - момче и момиче, родени от сурогатна майка. Толкова чаканите бебета за малко да бъдат изпуснати, защото в болницата им е дадена по грешка свръхдоза хепарин вместо лекарство за лечение на стафилококова инфекция. Томас и Зои за щастие са спасени и днес Денис Куейд и жена му са активисти в движение срещу лекарските грешки.

Близнаци за Рики

Дълги години Рики Мартин бе обект на множество спекулации дали е гей или не. След като приключи почти десетгодишната му връзка с мексиканската телевизионна водеща Ребека де Алба, медиите не спираха да го обявяват за гей. Журналистите винаги му задаваха този въпрос. През 2008 г., когато се родиха синовете му от сурогатна майка, заваляха още повече въпроси: защо няма партньорка до себе си, защо е решил сам да стане родител и какво ли още не. Вестниците изобилстваха от миловидни снимки на актьора, разхождащ бебетата в количка, излежаващ се на плажа с тях, водещ ги на детски площадки. Трябваше обаче да минат няколко години преди Мартин официално да заяви: “Гордея се, че съм един щастлив хомосексуалист. Чувствам се благословен, че съм това, което съм.”

Бебета вместо развод

Точно когато пресата прелива от информация за изневярата на Матю Бродерик с 25-годишна моделка и предвижда предстоящия му развод със Сара Джесика Паркър, двамата актьори изненадват всички, като съобщават, че ще стават родители на близначки. Сара и Матю вече имат един син, роден през 1998 г. Актрисата дори снима петия сезон на сериала “Сексът и градът”, бременна в шести месец, без дори да й личи, и се връща на работа шест месеца след раждането, за да започне снимките на шести сезон. Дали заради работни ангажименти Сара решава да повери втората бременност на друга жена или заради здравословни проблеми, така и не се разбира. Близначките са износени от сурогатна майка и само два месеца след раждането Сара започва работа по втора част на едноименния пълнометражен филм.

Майка и баща

На 63 години Елтън Джон за първи път стана баща. Той и партньорът му Дейвид Фърниш още след като сключиха брак през 2005 г., искаха да имат деца. Те дори се опитаха да осиновят сираче от Украйна, но така и не успяха да се преборят с тежката административна процедура. Най-накрая се решиха да използват услугите на сурогатна майка. Процедурата е извършена в Америка, защото във Великобритания не са получили разрешение. По документи Елтън Джон се води баща на детето, а Дейвид - майка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X