Напишете дума/думи за търсене

Детоксикация на черния дроб? Защо?

Защо трябва да мислим за черния дроб, ако не усещаме в момента да ни създава някакви проблеми? Защото, ще ви отговорят специалистите, той има подлия навик да страда мълчаливо, без да се оплаква, но пренася проблемите си върху всички системи в организма. И когато ви налегнат здравословни проблеми, на първо време човек рядко се сеща за черния дроб като за първоизточник на неразположението.

Традиционно сме свикнали да приемаме, че черния дроб се уврежда от непремерена алкохолна консумация, нездравословно хранене, преболедуване от хепатит („В” и „С”), токсични увреждания от радиационни и химически агенти, както и за някои лекарствени увреждания или следствия от инфекциозни или паразитологични фактори.

Изненадващо напоследък учените изнесоха нови данни за още негативни фактори, които увреждат черния дроб. Проучванията показват, че не по-малко вредна за този орган е и солта. Авторите му предупреждават, че любимата на мнозина подправка допринася и за чернодробни увреждания както при възрастни, така и при ембриони в процес на развитие. Изследователите са установили, че допълнителното количество натрий от солта е свързано с редица неблагоприятни чернодробни промени - клетки с необичайна форма, повишен процент на клетъчна смърт и намален процент на клетъчно делене, които допринасят за развитието на фиброза.

Има още един научно доказан факт, който никой от нас не би трябвало да пренебрегва - винаги когато изпаднем в състояние на гняв, трябва да знаем, че това удря най-силно по черния дроб. При това, ако открито изразяваме натрупания гняв, черният ни дроб страда. Но ако го задържаме в себе си, тогава той унищожава още повече чернодробните клетки.

Анализирайки цялата тази информация специалистите стигат до извода, че всеки човек трябва своевременно да помисли за детоксикацията на черния си дроб и неговото регенериране, тъй като той е единствения човешки орган, който има това свойство.

Отлични възможности в това отношение има най-препоръчвания от тях природен продукт Хептен.

Хептен действа като антиоксидант, стимулира растежа и развитието на нови чернодробни клетки, оказва превантивно действие като намалява вредното влияние на редица токсични нокси (алкохол, лекарства) върху чернодробните клетки и има благотворно въздействие върху патоморфологичните промени при вирусни хепатити. Предпазва чернодробните клетки от мастна дегенерация.

Хептен се различава от другите препарати по качеството на съставките, начина на екстракцията и фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули), която позволява бързо и цялостно усвояване на активните съставки. Липсата на противопоказания, на странични действия и на тератогенен ефект го правят незаменим за широка употреба и продължително приложение.

Хептен подмладява черния дроб и му осигурява нужния комфорт. Приема се до 3 пъти по една Solucaps дневно след хранене при възрастни, за минимум 3-6 месеца. Ефектът настъпва след 8-12 седмици. Може да се комбинира с други хепатопротективни средства.
Хептен е природен продукт и е практически безвреден при продължителна употреба.

Hepten® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03 е-mail: office@borola.соm. За повече информация посетете www.hepten.bg.

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X