Напишете дума/думи за търсене

Как да изтрием всички лични данни от телефона?

В днешно време често сменяме мобилните си телефони и е добре преди да подарим или продадем стария си на някого, да почистим твърде личното му съдържание.

Хубаво е човек да има технологична култура, която може да му спести доста главоболия и да извади на показ личните му тайни.
Един от най-бързите начини е да изберете опцията за възстановяване на фабричните настройки. Предлагат се при всяка една от платформите на смартфоните.

Преди обаче да елиминирате всяка ваша следа, не е лошо да направите копие в компютъра, т.нар. бекъп. Той ще запази всичките ви контакти и база данни.
Ако имате microSD карта, не забравяйте да я извадите от апарата. Същото се отнася и за SIM картата. Излезте от всеки един акаунт, независимо дали говорим за електронните ви пощи, профили в социални мрежи и прочие издайници. Изтрийте паролите за достъп и от съответните онлайн магазини, ако не искате скоро след продажбата да се окажете с доста левове по-малко в банковата си сметка.
Запишете някъде серийния номер на телефона.

Android

Отидете при Настройки и изберете „Възстановяване на фабричните настройки“. Устройството ще спомене, че това ще изтрие всички профили, приложения, музика, снимки и други данни.

Може да прибегнете и до приложения, които служат за триене на данни. Винаги след името им следват думите “eraser” или „shredder“. Инсталирайте и следвайте инструкциите им. Телефонът ще свърши останалото.

iPhone

Отидете при Настройки и изберете „Възстановяване на фабричните настройки“. Посочете функцията „Изтрий всякакво съдържание и настройки“, въведете паролата си, потвърдете. Другото оставете на смартфона. Другият вариант за изтриване е чрез iTunes. Свържете телефона с компютъра, който трябва да има последната версия на iTunes. Уверете се, че опцията „Намери ми телефона“ е изключена в менюто iCloud. В менюто намерете „Restore iPhone”. Потвърдете избора си и след 10 минути ще имате чисто празен телефон след рестартирането му.

Windows Phone

И тук възстановяването става през менюто за настройки и рестартиране на телефона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X