Напишете дума/думи за търсене

Ако е грим, да е с основа

Така нареченият праймъ(е)р е продукт, който задължително ви препоръчват в козметичния магазин, щом кажете че ви трябва фон дьо тен или пудра. Има защо, не се чувствайте като жертва на убедителността на продавачката. Използването на основа за грим има своя смисъл и спестява средства и доста главоболия.

Регулира омазняването на кожата
Нанесете го преди която и да било друга декоративна козметика на лицето и хванете юздите по този начин на производството на излишен себум, който иначе би развалил настроението на грима ви през деня. И не само, себумът в повече действа взривоопасно на акнето. За да е ефективна в тази посока обаче, основата за грим трябва да е предназначена именно за това. Консултирайте се, за да откриете правилния продукт за вашия тип кожа.

Хидратира
Не е нужно да използвате и крем, ако планирате да нанесете праймър на лицето. Има основи, които осигуряват на кожата необходимата влага и полезни вещества, като по този начин спестяват пари за хидратиращи продукти. Някои праймъри дори имат слънцезащитен фактор.

Маскира разширените пори
Всъщност, те личат под фон дьо тена без значение дали са разширени или не. Праймърът обаче има задачата дискретно да запълни неравностите и да положи добра основа за декоративната козметика..

Удължава живота на грима
Не че не може да го подновите преди вечерното парти, но не е без значение, ако може да спестите малко време и да го вложите в нещо друго. Основата за грим наистина може да направи макияжа ви по-издържлив и по-траен за дълго време. А и ви е нужно съвсем малко количество от нея, за да постигнете ефект.

Антиейдж е
Може и да не съдържа специални съставки за борба с бръчките, но праймърът има изглаждащо за кожата действие и е готов да реши, поне в известна степен, проблема с фините линии.

Нанася се много лесно
Почти няма как да сбъркате с основата за грим. Просто я нанасяте на лицето и готово. Няма какво толкова да му мислите. А след това полагането на фон дьо тена е лесно като детска игра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X