Напишете дума/думи за търсене

Най-добрите съставки за маски за лице

На пазара има достатъчно маски за лице, но ако предпочитате сами да си ги приготвяте, тогава има няколко съставки, които задължително трябва да намерят място сред продуктите за домашните ми маски.

Розова вода

Този божествен тоник успокоява и овлажнява стресираната кожа. Ако вече сте вещи в занаята с домашните маски, заменете обикновената вода с розова. Ще добави терапевтичен аромат и ще релаксираща нотка на маската.

Мед

Медът е чудесен избор за хора с чувствителна кожа и с акне. Той е антибактериален и чудотворно лечебен продукт, който на всичкото отгоре помага на кожата да задържи влагата, тъй като той самият е натурален овлажнител. Може да го използвате и като почистващ продукт, но най-добре да го включите като смесител в маските.

Кисело мляко

Млечната киселина помага за нежното почистване на порите, докато пробиотиците в него се грижат за блясъка на кожата. Освен това добавя щипка влажност, което е идеално качество, ако маската, която сте направили, ви изглежда по-суха. Добавете малко кисело мляко и де наслаждавайте на приказни резултати.

Ябълков оцет

Тази подправка заслужава почетно място не само в кухнята, но и върху лицето. Особено ако все се борите с кожен дисбаланс, хиперпигментация и запушени пори. Киселините в ябълковия оцет премахват мъртвите клетки, чистят горния слой на кожата и балансират производството на естествени масла. Подходящ е за мазна и за суха кожа. Преди да го поканите в маската обаче, разредете с вода в съотношение 1:3.

Лимонов сок

Той помага за избелването и за борбата с акнето. Обезцветяването и петната нямат шанс с лимоновия сок. Просто добавете голямо количество витамин С в маската. Това ще неутрализира свободните радикали и ще подпомогне производството на колаген. Разредете и него в съотношение 1:3 с вода и тогава прибавете към останалите съставки на маската.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X