Напишете дума/думи за търсене

Домашно руло

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Здравейте, предлагам ви лесен десерт, с който да съберете любимите хора около масата”, пише ни Стефани Иванова.

ПРОДУКТИ

5 яйца

1 ч. ч. захар

1 и 1/2 ч. ч. брашно

1 бакпулвер

6 с. л. олио

сладко по избор

пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото, брашното и бакпулвера. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.

Изливаме я в тавичка, предварително намазнена и покрита с хартия за печене.

Печем около десетина минути до порозовяване на 150 градуса в предварително загрята фурна.

Изваждаме блата от фурната и веднага обръщаме тавата върху леко влажна кърпа. Намазваме блата със сладко по избор - в случая използаме домашно сладко от боровинки. Навиваме рулото.

Поръсваме десерта с пудра захар за финал.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X