Напишете дума/думи за търсене

10-те най-страшни клоуни в киното (галерия)

Никак не е случайно, че клоуните предизвикват ужас. Под маската не може да бъде разпозната душата на човека, твърдят психолози. Затова пък могат да се скрият всякакви черни помисли и действия - серийни убийства, грабежи, терористични актове или просто желание да накараш някого “да умре от страх”. Изследвания, правени през различни години, показват, че много малко хора всъщност харесват клоуни и им се радват. Повечето изпитват страх от изкуствените им усмивки.

Киното отдавна е забелязало тази особеност на персонажа. Британският в. “Мирър” състави свой списък на най-страшните клоуни, населили големия екран през годините.

Светът все още не е виждал клоун, по-страшен от Пениуайз от екранизирания роман “То” на Стивън Кинг. Демоничното същество от каналите говори сладко на дечицата, преди да ги повлече към дълбините. Всичко около него е застрашително - от острите му зъби до злокобния му глас. “Да предизвикаш ужас в жертвата си, е все едно да си посолиш яденето”, казва Пениуайз.

“Килджой” е необичаен с това, че е един от малкото филми на ужасите с чернокожи герои. В него самотен младеж на име Майкъл е унизен и пребит от страховита банда в Бруклин. За да си отмъсти, той прави черна магия над кукла на клоун, наречена Килджой. Година след като е убит от бандата, Майкъл, превърнал се в страховит дух, започва да избива членовете на бандата един по един.

Във филма “Клоунът” любящ баща намира клоунски костюм за партито за рождения ден на сина си. Облича го и започва да занимава децата безплатно. И тогава той осъзнава, че това изобщо не е костюм, че той не може да го свали и вече е напълно обсебен от демон от стари времена. След това, естествено, започва да се лее кръв.

“В навечерието на Хелоуин” е история за видеодискета без надпис, която Сара решава да изгледа. В нея са разказани три истории, като във всяка е замесен клоунът Арт. Той насилва и кълца жертвите, докато се смее маниакално. Накрая и самата Сара попада в пипалата му, както и децата ѝ, които Арт е убил.

Още първият епизод на “Зловеща семейна история” бие рекорда по гледаемост. В тв сериала се разказва за едно от последните “шоута на изроди” в САЩ. Клоунът Туисти, убиец по природа, е сред най-противните същества на екрана.

Когато комета се разбива край малко градчи, група тийнейджъри започват да разследват и попадат на “Клоуните убийци от отвъдното”, които всъщност са смъртоносни извънземни. Никой не вярва на младежите и позволява на зловещите същества да устроят кървава баня.

Във филма “Конците” клоунът е убит, докато забавлява група жестоки и неблагодарни дечица. Докато те го преследват, той пада и нож се забива в окото му. А когато възкръсва, се постарава нито едно дете от партито да не остане живо.

“Легендата за клоуна Уаско” започва от артпроект на двойка от Калифорния, центриран върху портрети на самотния клоун с рана на главата. Роднините Тейлър и Байрон решават да се облекат като клоуна и пускат снимките в интернет. Това, което започва като забава, се превръща в кошмар, когато истинският Уаско се връща в градчето, за да избие жителите му.

Клоун, наречен господин Джънгълс, е хвърлен в затвора за убийства, които не е извършил. Зад решетките той е подложен на мъчения и умира в адски мъки. След това обаче се връща от небитието и започва да избива виновните за злощастната си съдба, а любимото му оръжие са секирите.

В “Забавление” се разказва за истински зловещ клоун психопат, който иска да убие три жени, защото са се подигравали с него, когато е бил дете. Но неговата цел не е само тяхното физическо елиминиране, а и да почувстват възможно най-много болка, преди да умрат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X