Напишете дума/думи за търсене

Стивън Сегал стана руснак

Стивън Сегал СНИМКА: Архив

Руският президент Владимир Путин подписа указ за предоставяне на руско гражданство на американския актьор Стивън Сегал, съобщиха от Кремъл.

Документът е публикуван на сайта на Кремъл, а говорителят Дмитрий Песков обясни, че американският актьор и продуцент достатъчно настойчиво и продължително молел да му предоставят гражданство. В началото на януари Сегал стана гражданин и на Сърбия, припомня ТАСС.

По повод 64-годишния актьор Дмитрий Песков допълни, че Сегал е познат “с достатъчно топлите си чувства по отношение на нашата страна” и е “достатъчно известен”, за да бъде удовлетворена молбата му. През септември Сегал каза, че вероятно ще получи гражданство, както и че би искал да прекарва няколко месеца с приятелите си в Русия, които го обичат и очакват. Миналата година той се появи на Парада на победата на 9 май в Москва.

През септември, в разговор с журналисти на остров Сахалин по време на шестия международен филмов фестивал "Краят на света", холивудският актьор заяви, че не изключва възможността да стане руски гражданин.

„Мисля, че руското ми гражданство е някъде на хоризонта. Много бих искал да прекарвам няколко месеца в годината с приятелите си в Русия, с хората, които тук ме обичат и чакат", каза Сегал, предава БГНЕС.

Тогава Сегал отбеляза, че харесва в Русия, защото има богата култура. В същото време, според Сегал, в Сахалин има много добър потенциал за бизнес.

Актьорът призна, че е привлечен от местоположението на острова - в близост до Япония.

Стивън Сегал се присъединява към списъка с видни чужденци, получили руски паспорт. Преди това граждани на Русия станаха френският актьор Жерар Депардийо, италианският диригент и пианист Фабио Мастранджело, гръцкият диригент Теодор Куренцис, боксьорът Рой Джоунс-младши, кънкобегачът Виктор Ан, боецът по смесени бойни изкуства Джеф Монсън и други известни спортисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X