Напишете дума/думи за търсене

Eндометриозата може да се овладее с правилно хранене и хомеопатия

Медицината определя ендометриозата като гинекологичен проблем, но според натуропата и хомеопат графиня Ангелика Волфскийл причината е проблем в обмяната на веществата. Как да се справим с болезнен менструален цикъл и как да излекуваме болни кисти, обяснява самата тя. Графинята бе у нас, за да представи новата си книга.

графиня Ангелика Волфскийл
графиня Ангелика Волфскийл

Раздяла с млечните продукти

За момента традиционната медицина не може да ни излекува от ендометриоза (при нея маточната лигавица се разраства извън маточната кухина). При поява на т.нар. шоколадови кисти те трябва да се отстранят чрез лапароскопски метод или по хирургичен път и за да не се появи проблемът отново, е нужно да се вземат противозачатъчни таблетки. Според графиня Ангелика Волфскийл този болезнен за жената проблем може да се овладее с хомеопатия и правилно хранене. Важно е да се намалят драстично млякото и млечните продукти, тъй като те образуват слуз и подхранват ендометриозата. Най-нездравословно е прясното краве мляко. Нужно е да се спре консумацията на храни с пшеница и овес, в които има глутен, тъй като предизвикват възпалителни процеси в организма. Ето защо жена с ендометриоза е нужно да се раздели с белия хляб, а той да е от елда, нахут, просо.

Подходящи храни са киноа, амарант, кафяв ориз. Лешниците също не са желана храна. За най-ефективно излекуване е нужно да се спрат захарните продукти и да се заменят с плодове. А храненето е нужно да бъде съобразено с биоритмите на човек. „За мен ендометриозата е заболяване на обмяната на веществата. Свързано е и със стреса, затова се лекува успешно, като той се свали и жената започне да се храни правилно. Важно е и да е активна физически”, казва графинята.

При поликистозни яйчници стресът трябва да изчезне

Когато жена страда от поликистозни яйчници, лутеинът и прогестеронът не са в равновесие. Пролактинът също не е в норма. Нужно е стресовите нива в организма на хормоните адреналин, норадреналин и кортизол да влязат в норма. Според известни лекари поликистозните яйчници са сраствания на яйчниците. За да се предотврати това, е нужно да се пият определени минерали, приготвени по хомеопатичен начин. „Лечението продължава от 4 до 6 месеца. Важно е да се приемат богати на фибри храни, защото те помагат за изчистването на токсините и елиминирането на излишъка от естроген, а вечер да не се ядат сурови, а готвени храни”, обяснява графинята.

При менструални болки е добре да пием магнезиум фосфорикум, който помага при лечение на чести схващания и спазми на мускулите. Полезно е и пиенето на горчивка. Ако тялото ни е киселинно, а не алкално, по време на цикъл ще имаме повече топли вълни и ще се изпотяваме повече.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X