Напишете дума/думи за търсене

Чаровна легенда на биатлона стана за втори път майка

Лена и Йозеф на сватбата през пролетта на 2014 г.

Един от символите на биатлона - Магдалена Нойнер, стана за втори път майка.

Чаровната германка съобщи чрез профила си във фейсбук, че е родила в 4,44 ч в понеделник сутринта момче. То ще носи името на баща си - Йозеф. Семейството има дъщеричка на 2 г. и половина, която се казва Верена Анна.

"Нашият малък син Йозеф се появи на бял свят. Тежи 3170 гр и е висок 52 см. Добре сме и всички сме много щастливи от появата на новия член на нашето семейство. Верена е много горда и веднага се влюби в малкия си брат Сепи. През следващите дни и седмици ще се възстановим и ще се наслаждаваме на времето, прекарано заедно. Наистина съм много щастлива", гласи поста в социалната мрежа на 29-годишната Нойнер.

Тя се отказа от биатлона само на 26 г., след като спечели всичко възможно и се превърна в легенда и всеобща любимка на феновете. Освен страхотните резултати причина за това стана и страшно позитивното излъчване и поведение, с малки изключения, която тя има.

Тази снимка пусна към поста си във фейсбук Магдалена.
Тази снимка пусна към поста си във фейсбук Магдалена.

Наричаната на галено Лена красавица спечели като биатлонистка 2 олимпийски титли и рекордните 12 златни медала от световни първенства. Кристалният глобус за победител в генералното класиране на световната купа стана нейно притежание 3 пъти. В края на 2011 г. за всеобща изненада обяви, че след края на сезона приключва кариерата си.

През пролетта на 2014 г. се омъжи за приятеля си Йозеф, с който са съученици и са имали връзка от 2009 г. Той е дърводелец. Двамата живеят в родното им селце Валгау, което има към 1500 жители и се намира близо до Гармиш-Партенкирхен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X