Напишете дума/думи за търсене

Огнян Симеонов: Преяждането по никакъв начин не вреди на хората

Има правилно и неправилно преяждане, обяви диетолог.

Преяждането по никакъв начин не вреди на хората. Има правилно и неправилно преяждане, обяви за „Фокус” диетологът д-р Огнян Симеонов за правилното хранене през зимния сезон.

„Правилното хранене може да достигне до 1,5 кг на едно хранене. Ако имаме по три основни хранения по 1,5 кг с преяждане, ние никога няма да качим килограми, но ако го правим правилно. Съчетанието на протеини, въглехидрати и мазнини в баланс е точната формула за здраве в нашия живот”, обясни д-р Симеонов.

Д-р Симеонов допълни, че коледните пости се отразяват много добре на организма. „Това е един от многото хубави и разтоварващи месеци от годината на организма. Аз съм винаги „за” постенето и никога не съм „за” гладуването с цел отслабване. Привърженик съм на някои формули на гладуване, но които се правят за здравето на човека. Може да се отървем от доста заболявания само чрез сухо и мокро гладуване – тук говорим само за чист сух глад, без дори и вода да включваме в деня. Противник съм на гладуване с цел отслабване. Хората да не го правят това нещо”, призова диетологът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X