Напишете дума/думи за търсене

Най-топлите места в Европа през зимата (галерия)

Плажът във Фаро. Снимки: Фейсбук

Макар, че зимата е един от най-красивите сезони, не всички могат да издържат на студения й климат. Тъй като голяма част от Европа е разположена доста на север, европейците са сред народите които най-често търсят слънце и топлина през зимата, това сподели currentresults. Ето затова много хора избягват студените дни, пътувайки до екзотични дестинации.

Фаро, Португалия

В горещ юг на Португалия се намира едно от най-топлите селища на континента – град Фаро. Тук няма истинска зима, а след края на лятото започва една дълга и приятна пролет.

Декември – 17°C

Януари – 16°C

Февруари – 17°C

Март – 19°C

Катания, Италия 

Катания е красив крайбрежен град. Причината за по-високите температури тук се крие в местоположението на града на юг от високия вулкан Етна. Той защитава Катания от северни ветрове през зимните месеци и по този начин прави града дори по-топъл от обичайното. Зимните месеци тук не са подходящи за плаж.

Декември – 17°C

Януари – 16°C

Февруари – 16°C

Март – 18°C

Катания, Италия
Катания, Италия

Лимасол, Кипър

Това е вторият по големина кипърски град е съответно считан за най-топлия европейски град в района на Средиземноморието. В разгара на зимата там е твърде хладно за плаж, но през месец март в някои по-топли дни бихте могли да направите първи слънчеви бани. Не е гарантирано, но за това пък е доста възможно.

Декември – 19°C

Януари – 18°C

Февруари – 18°C

Март – 20°C

Лимасол, Кипър
Лимасол, Кипър

Малко по-топла от Средиземноморието и малко по-хладна от Канарските острови – това е Финшал, столицата на архипелага Мадейра, през зимата. На практика тук зимният сезон е една безкрайна слънчева и топла пролет с прекрасни температури и куп цъфтящи растения. Кой не би искал да се наслади на една толкова колоритна и оптимистично изглеждаща зима? През зимата по обяд са възможни някои достатъчно топли дни за плаж, макар че повечето хора биха казали, че е твърде прохладно.

Декември – 21°C

Януари – 20°C

Февруари – 20°C

Март – 20°C

Финшал, Мадейра
Финшал, Мадейра

Санта Круз де Тенерифе, Испания. Това е един от най-красивите испански градове, разположен е близо до тропиците и е защитен от север от високи планини. Санта Круз де Тенерифе предлага прекрасни плажове на които да се насладите в разгара на зимата. Разбира се, тук също понякога може малко да застудее, но като цяло температурите много често са дори по-високи от тези които можете да видите долу.

Декември – 22°C

Януари – 21°C

Февруари – 21°C

Март – 22°C

Санта Круз де Тенерифе, Испания
Санта Круз де Тенерифе, Испания

 Бояна Маркова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X