Напишете дума/думи за търсене

11 идеи за коледен интериор (снимки)

Всяка година се заричаме, че следващата Коледа ще отделим повече време и внимание за украса на дома. Една от тенденциите тази година е напук на кича да заложим на изчистените декорации. Предлагаме ви няколко лесни, бързи и евтини идеи, които ще внесат коледния дух вкъщи.

Висящи звезди
Лампите във форма на звезда ще внесат топлината на коледния дух в дома ви. Най-практични са матовобелите лампи, но може да се спрете и на яркочервени или златисти.

„Несветещи” крушки


Предлагаме ви да използвате изгорелите електрически крушки, като ги „облечете” в коледни дрехи от парчета плат. Може да ги използвате за украса на елхата, да направите гирлянди от тях или просто да декорирате масата.

Оригинална елха

Все повече привърженици на екоидеите отказват да слагат отрязана елха в дома си. Ако сте сред тях, разчупете мисленето си – не е нужно коледното дърво да е непременно дърво – заменете го с конструкция от греди, нарисуван на стената силует или измислете друг аналог от лесни за рециклиране материали.

Контрастни цветове
Поиграйте с основните коледни цветове: всички оттенъци на бялото (млечно, седефено, кремаво, порцеланово) и червеното. През зимата, когато светът наоколо е блед, червеното ни дарява с енергия. Смело съживете интериора с яркочервени одеяла и възглавници, чинии, покривки и всякакви домашни аксесоари.

Жив огън
Огънят е символ на топлината и светлината. Ако не сте от щастливците, които имат камина вкъщи, направете огъня централен елемент от интериора с помощта на свещи и фенери. В идеалния случай опитайте да се откажете от електрическо осветление в празничната вечер.

Дървени аксесоари

Този материал ще придаде уют на дома. Най-лесният начин е да сложите сухи клони във вазите и да ги украсите с играчки за елха. Има и по-оригинални варианти – направете коледен венец от необработена кора на дърво или изработете аналог на елха от дървени стърготини.

Добавете блясък
Идеална работа тук ще ви свършат големите гланцови играчки за елха – но съвсем не е задължително да ги окачвате на елхата: сложете ги в купа или оформете венец от тях.

Сатенени панделки

Често ги подценяваме, но сатенените ленти са незаменим материал, ако искате да декорирате ръчно дома си за Коледа и Нова година. С тях може да обвиете най-обикновени чаши за вино, за да им придадете празничен вид.

Коледни макарони
Не ви предлагаме рецепта за коледно ястие, а декорация за дома. За целта са ви необходими няколко шепи паста във форма по желание, акрилни бои (може и с брокати) и панделки. Използвайте фантазията си, за да изработите блестящи аксесоари за коледната трапеза.

Венци от формички за сладки


Венците от формички за печени сладки ще изненадат гостите ви – почти сигурно е, че няма да са виждали подобна декорация. Погледнете всекидневните вещи с очите на дете и със сигурност фантазията ви ще заработи на пълни обороти, за да видите около себе си още източници на вдъхновение за коледния интериор.

Платнени елхички

За да ги изработите, не е задължително да сте най-умелата шивачка на света – достатъчни са няколко триъгълни парчета плат (най-добре вълнен или сатенен) и търпение. Ушийте обемни триъгълници в различни рамери, напълнете ги с памук и ги пришийте във формата на елха. По желание декорирайте с копчета, мъниста, панделки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X