Напишете дума/думи за търсене

Sex bomb е негласният химн на Данаилови

Класът на Стефан  Данаилов гостува в дома му по  негова  покана да празнуват заедно рождения му ден.  СНИМКА:  ЛИЧЕН  АРХИВ

“Sex bomb, sex bomb...”
Този неостаряващ хит на Том Джоунс изпя вместо “Честит рожден ден” импровизиран хор от близо 40 момичета и момчета - всичките от фамилията Данаилови. Така по традиция наричат неговите студенти - тези са вече осмият му випуск в НАТФИЗ.

Стефан Данаилов ги покани на гости в дома си за личния си празник - навърши 74 години. “Как ще ги събера”, притесняваше се той, но се оказа, че за всички има място.

Но защо точно “Sex bomb”? Оказа се, че тази песен има дълга история за Мастера и неговите ученици. Разказа един от неговите бивши студенти - Дарин Ангелов, който нашумя с факта, че скочи от сцената по време на представление в Народния театър и спаси живота на зрител, глътнал си езика.

“Един от големите подвизи аз и брат ми Деян извършихме за завършването на класа. Решихме да подарим нещо специално на колегите. На поклоните на всички изпити Мастера ни пускаше винаги “Sex bomb” на Том Джоунс, за да има настроение, да сме усмихнати, всичко да е енергично. И някак си тази песен се превърна в наша. Помолихме Сияна Търколева, учителката ни по музика, да ни разреши авторски текст - разказ за историята на класа ни. Тогава извикахме и Мастера, защото имаше детайли, където да се включи той с авторитетния си глас. Дани Милев записа песента в студиото си и на последното ни представление я пуснахме. Стана потоп на сцената от сълзи и емоции.”

Така песента става негласен химн на Данаилови - тайното им оръжие и за надъхване на сцената, и за празнуване.

Момичетата и момчетата много се стараят да зарадват Мастера. Всеки подарък носи послание, което само той ще разбере, защото е свързано с общите им преживявания, шеги и закачки. Така клас №8 започна да пише своята история. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X