Напишете дума/думи за търсене

Съвременна класика на Панаира на книгата

Потърсете на Панаира на книгата от 13 до 18 декември 2016 г. в НДК и някои от заглавията, които са толкова завладяващи, че се превръщат в съвременна класика.

Емил Андреев е име, която отдавна се наложи като един от най-добрите съвременни български автори. В „Нашата книга“ авторът на бестселъра „Стъклената река“ ни среща с известния писател Сашо и проспериращата бизнесдама Лора, които са съученици, които не са се виждали 25 години. Срещата и пробужда тръпка, привличане, страст. Същата вечер обаче офисът на Лора е взривен. Тя твърди, че е грешка. Но Сашо не е сигурен. Скоро и тя се убеждава, че някой иска да я убие. 

В „За какво говоря, когато говоря за бягането“ Мураками е мемоарно есе на този писател бегач, който всеки ден минала в тичане поне десет километра. Той пише за себе си, искрено и с хумор, за съкровените си мисли, за премълчаното и преглътнатото, за поуките от житейския път, за писателския труд, за предизвикателствата пред маратонеца, за изнизващото се време и за браздата, която оставя. 

„Той бе човек“ е завладяващата последна част от „Хрониките на Клифтън“ от Джефри Арчър – поредица от седем романа, които се превърнаха в съвременна класика. Хари Клифтън се заема да напише най-големия си роман, а съпругата му Ема получава неочаквано обаждане от Маргарет Тачър, която й предлага нова работа. Себастиан Клифтън става председател на борда на „Фартингс Кауфман“. Междувременно лейди Вирджиния се кани да напусне страната, за да избяга от кредиторите си. Катастрофален поврат на съдбата превръща живота на семейство Клифтън в трагедия, когато един от тях получава шокираща диагноза, която ще хвърли в смут всички. 

В „Чистота“, както и в предишните си две книги, „Поправките” и „Свобода”, съвременният класик на американската литература Джонатан Франзен проникновено изследва човешките връзки и непостижимия стремеж за чистота в отношенията помежду ни. След завършването на колежа, вместо най-сетне да поеме пътя си в „истинския живот”, Пип Тайлър се озовава в безпътица. Тя сграбчва случайно изскочилата възможност да обърне гръб на всичко и да замине за Южна Америка, където попада в организация, поставила си за цел да извади на светло всички мръсни държавни и корпоративни тайни и да промени света. 

„Кръгът на невинните“ е дело на брата на световноизвестния френски писател Гийом Мюсо - Валантен Мюсо. Романът бързо получава признанието на критиците, определящи го като „стил, достоен за най-големите имена в литературата”. Историята ни среща с Венсан Нимие, чийто брат е намерен мъртъв на една пътека в Пиренеите. Разгадаването на мистерията ще коства на Венсан всичките му усилия, ще застраши живота му и ще го накара да се замисли до каква степен всъщност изобщо не познава дори най-близките си. 

„Невидимата жена. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс“ възкресява тринайсетгодишната тайна любов между младата актриса Нели Търнан и зрелия викториански белетрист като дълбоко човешка драма във време, когато жената е принудена да крие и отрича съкровените си чувства и преживявания. Вещ познавач на епохата и живота на героите, Клеър Томалин поднася правдив биографичен роман за безпътицата на една невидима жена и за нравствената дилема на един мъж, останала невидима за изследователите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X