Напишете дума/думи за търсене

Хитови заглавия от Коледния панаир на книгата

44-тото издание на Софийския международен панаир на книгата се провежда в Националния дворец на културата от 13 до 18 декември 2016 г. Специално за вас направихме класация със заглавията, които не бива да пропускате.

В „Писма от Дядо Коледа“ от Дж. Р. Р. Толкин са събрани писмата, които авторът пише всяка година за децата си. Те не знаели, че са от баща им, а вярвали, че самият Дядо Коледа им праща украсени с изящни цветни картинки истории, в които разказва за приключения и пакости, за битки с гоблини и пиршества с елфи.

„Витлеемската звезда“ събира коледните творби на класиците. В нея са поместени спомени, истории и вълнения на Николай Гогол, Фьодор Достоевски, Труман Капоти, Ги дьо Мопасан, Марк Твен, Лев Толстой, Антон Чехов, Джеймс Джойс.

В „Любими коледни истории“ от Джани Родари са събрани вълнуващи и сгряващи истории за празниците. Изданието е още по-вълшебно заради прекрасните илюстрации на Дамян Дамянов.

„Зимна феерия“ е поредната книга бестселър от Джохана Басфорд. Поредицата за оцветяване за възрастни се оказа, че е любима и на самата Кейт Мидълтън, която обича да разтоварва с книгите на Басфорд. Най-новото творение на авторката вдъхновява с деликатни снежинки, с примамливи джинджифилови къщички и изящни северни елени.

Специално за празниците издателска къща „Труд“ предлага уникални подаръчни комплекти. Златната кутия съдържа “Мемоари. Втората световна война” в 2 тома от Уинстън Чърчил, "История на първата световна война" и “История на Втората световна война” от Базил Лидъл Харт – експерта, когото всички историци цитират, както и “Хиляда и една нощ” – възможно най-пълното издание на приказките с оригиналните стихове.

„101 романтични места в България“ е идеалната книга за подарък на любим човек. След феноменалния успех на „101 отбивки“ и „Нови 101 отбивки“ любимите ни пътешественици Елина Цанкова и Иван Михалев споделят с нас личния си списък от най-романтични места в България.

„Детски и домашни приказки“ е уникално издание, тъй като представя на български език за първи път превод по оригиналните немски текстове на приказките, събрани и разказани от Братя Грим. Изданието, което съвсем не е само за деца, включва стотици пояснителни бележки, илюстрации, биографични и родословни справки.

„Червенокосата“ е най-новият роман от носителя на Нобелова награда Орхан Памук. В него авторът отново ще ни поведе по стръмните пътища на живота, които често са криволичещи и минават над опасни бездни, а понякога се превръщат в сложна плетеница от самота, ненавист, вина и любов. Едновременно с книгата, излиза и четвърто издание на шедьовъра „Името ми е червен“.

“Няма да получите омразата ми” е трогателен разказ на френския журналист Антоан Лейри за загубата на голямата му любов, загинала под куршумите на терористите в Париж в нощта на 13 ноември 2015 г. Но това не е книга за отчаянието, за омразата, за гнева пред терористите, дори не е разказ за тъгата от загубата, а е книга за любовта, която остава въпреки всичко, която никога не може да бъде убита. Това е манифест за живота.

„Мосю Жан в преследване на щастието“ е една вълшебна приказка, която ни среща с един обикновен възрастен мъж, който обаче успява да създава необикновени чудеса в живота на другите, воден единствено от голямото си сърце. Романът на Томас Монтасер звучи почти по детски наивно, но всъщност е глътка надежда и приказност, от които всички имаме нужда особено по Коледа.

В новата си книга „Таен свидетел“ Джон Гришам ни забърква в едно смъртоносно разследване, което цели да разобличи скандална съдийка, взимаща подкупи от мафията, за да разреши построяването на казино в индиански резерват. Адвокат Грег Майърс и негов анонимен клиент искат да я разобличат.

„Дюи - котето от малката провинциална библиотека, което трогна света“ от Вики Майрън е затрогващ разказ за безкрайната любов, която може да се зароди единствено между човек и неговата котка. През болести, грижи и несгоди безмълвното, успокояващо присъствие на Дюи понякога е единствената опора на авторката. Но котето има такова влияние, че променя съдбата не само на собственичката си, но и на целия град.

В „Кукувица кука“ автора на „Калуня-каля“ Георги Божинов ни повежда на едно пътешествие по пътищата на родината, за да дири истината. Дъщерята на писателя споделя: „Имах чувството, че познава всяка река и всяка махаличка по чукарите. Беше обсебен, слят с българската земя по един наистина първичен, страстен начин.“

„Мама…” от Силви Вартан е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която голямата певица е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, Силви представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей.

„Анна и Говорещия с лястовици“ от Гавриел Савит е роман алегория, в който се срещат магическият реализъм и приказката. Това е притча за трудните житейски уроци, но и за невероятните чудни възможности, които винаги се разкриват пред нас. Историята ни пренася в Краков през 1939 г., когато 7-годишната Ана остава съвсем сама, след като немците отвеждат баща й. Тогава тя среща мистериозен мъж на улицата и той преобръща живота й завинаги.

„Черни дупки и бебета вселени и други есета“ е ново допълнено издание на бестселъра, включващ шестнайсет изключителни есета от Стивън Хокинг, хвърлящи нова светлина върху тайнствата на Вселената и живота на един от най-блестящите мислители на нашето време.

„Война и мир” излиза в ново луксозно издание. Лев Толстой сам определя романа си като едно от най-великите произведения в руската и световната литература.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X