Напишете дума/думи за търсене

Как артистично да скрием радиатора (галерия)

Комуникационните системи в жилището невинаги може да бъдат скрити напълно, като в най-голяма степен това се отнася за радиаторите.

Ако става дума за ненапълно завършена квартира, то изпълнението на задачата може да стане заедно с другите довършителни работи. Но ако се касае за вече обитавано жилище, спокойно може да се приложат дизайнерски решения.

Трябва обаче да се внимава за някои неща, ако ще се разчита на прегради. На първо място те трябва да гарантират добрата циркулация на въздуха, т.е. в никакъв случай не трябва да са плътно притиснати до радиатора. Отворите в решетките са задължителни, като дизайнът им е въпрос на вкус.

Необходимо е още преградите да осигуряват достъп освен до металното тяло на нагревателя, също до вентилите. Преградите от метал са подходящи, защото работят в полза на топлообмена и са лесни за поддръжка. Но ако предпочитате дървото, трябва да сте наясно кой тип е най-подходящ за място с по-висока температура. Да не забравяме все пак, че дървото по принцип е носител на усещането за уют и топлина.

Особено актуални са дизайнерските стъклени прегради с различни красиви мотиви, изработени от темроустойчив материал.

Ако ремонтът на жилището всъщност опира само до пребоядисване и на стените, има и доста по-прост вариант за радиаторите - оцветяването им, за да подхождат на освежения интериор.

Снимки pinterest

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X