Напишете дума/думи за търсене

Facebook не обича намеците

Мястото на социалните мрежи в ежедневието е трудно оспоримо. Те могат да са колкото полезни и удобни за контакт с приятели и бизнес партньори, толкова и досадни. Не за друго, а защото някои потребители злоупотребяват с възможностите им. Предлагаме ви списък с доста изнервящи действия във Facebook и Twitter, които могат да ви вкарат в списъка на блокираните.

Намеци в статуса

Когато Live Feed-a на Facebook се пълни с неща като „Да, обичам те. Точно теб, ти си знаеш" и „Беше незабравима нощ, благодаря ти", определено можете да се изнервите. Дразни клюкарската ви жилка, нали? В крайна сметка има и други начини за комуникация, щом някой не иска имената да излизат на светло.

Стани фен на...

Е, Facebook предлага неограничени възможности да станете фен или член на група по интереси. Знаменитости, забележителности, храни, дори и неща като „Евала бе, митница!" ви очакват из безбройните потребители на социалната мрежа. Свободният избор е чудесно нещо, но не е необходимо да уведомявате всичките си приятели за своите предпочитания или да им изпращате покани да станат фенове на диня със сирене например.

Безконтролно хвалене

Разбира се, не е никак лошо да съобщите на света, че сте щастливи, че сте се сдобили с нова кола или че ви предстои любопитна романтична среща. Но определено можете да накарате някого да позеленее от завист, ако честичко статусът ви е „Колко хубаво беше в Париж. Не може ли пак да ме пратят на командировка, на която само си клатя краката и ям кроасани на корем."

Твърде много цитати, емотикони и главни букви

Някои потребители са емоционални. Други пък обичат да се изразяват с цитати на великите умове. Въпросът е в баланса. Защото да виждате ежедневно статус, който изглежда така „Да БЪДЕШ или да НЕ БЪДЕШ? Това е ВЪПРОСЪТ? :-)", е... ДОСАДНО?

Уведомявате света за личните си кризи

Помните ли жената, която обяви в Twitter, че детето й умира, докато то се давеше в басейна на къщата й? Това е доста краен случай, но да използвате Twitter и Facebook на всеки 2 минути, за да съобщавате на приятелите си колко сте нещастни, объркани или смачкани от живота... Дали някой го интересува?

Твърде много лична информация

Сещате ли се за онези ваши приятели, които постоянно си сменят статуса, и то обикновено с неща като „Готвя мусака, мисля да пропусна пърженето на картофите", „Отивам до тоалетната, грипът ме е хванал" или „Уф, поредният скапан ден - кога ще спрат да ме изнервят клиентите?". Те са приемливи. По-лоши са онези, които тичат до компютъра, за да обявят, че бебето им е направило първата си крачка, за първи път е използвало гърнето, казало е първата си думичка или си е изяло първата каша в живота. Или пък пускат на виртуално всеослушание информация за здравословните си проблеми...

Не всички живеят във Facebook

Какво стана с телефоните и имейлите? Ако имате навика да обявявате, че искате да се видите с някого, като правите страница на събитие във Facebook, може би прекалявате със социалните мрежи. Не всеки си гледа входящата кутия със съобщения или поканите за събития/фен страници/групи и не всеки провежда 90% от комуникацията си в Twitter и Facebook. Разбира се, доста вероятно е и част от приятелите ви въобще да не искат да се докоснат до тези социални мрежи.

Тагвай само себе си по снимките и остави другите да се тагват сами

Не прекалявайте с тагването на снимки - нека всеки от приятелите ви сам да реши дали иска да се посочи на някоя фотография. Може пък да не му харесва ъгълът, под който го е уловила камерата? Не ви ли се е случвало да не искате да се знае, че на всяка ваша снимка сте вие. Особено на някои компромати?

„Какво става?" не е точно въпрос за Facebook

Ако се интересувате какво се случва в нечий живот, използвайте телефона. Или Skype. Или ICQ. Или имейл. Има доста по-добри начини да покажете интерес от писането по стената на нечий профил.

Източник: hicomm.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X