Напишете дума/думи за търсене

Дева - хороскоп 2017-а

За Девата 2017-а започва с ретрограден Меркурий, който е управител на знака. Още от началото на януари ще почувствате застой в плановете, проблеми в реализацията на това, което очаквате.

Въоръжете се с търпение и здрави нерви, защото Меркурий 4 пъти през годината е ретрограден и това ще се почувства най-осезателно от представителите на Дева и Близнаци.

Тези периоди са времето, през което трябва да довършите всичко започнато и недовършено от миналата година. Най-добре е да се подготвите предварително за него. Нагласата и добрата организация – а вие сте много добри в това, ще направят тези периоди по-ползотворни и смислени.Това включва вкарване в ред на сметки, данъци, лична документация, всичко, което е свързано със законността и реда.

Винаги когато Меркурий е ретрограден, той ви дава възможност да поправите грешките и довършите пропуснатото. Използвайте го, вместо да му се гневите.

Бъдете бдителни в края на април, когато ретроградната планета Меркурий е в съвпад с Уран - ще бъдете много натоварени, хаотични и трудно организиращи се.

Ще бъде трудно да се концентрирате и съсредоточите върху ежедневните си дейности. Това ще предизвика нервност и раздразнителност у прецизните Деви. Може да напрегне и дори разстрои отношенията с партньорите от близкото обкръжение. Бъдете въздържани, за да не ви се налага впоследствие да “лепите счупеното”.

Не се съпротивлявайте на това влияние, приемете го със смирение и мъдрост и се насладете на внезапните изненадващи и интересни случки, които ви поднася животът. Освен всичко друго тези промени ще разкрият нови възможности пред вас.

В края на август, когато Слънцето влезе в знака на аналитичната Дева, ще се почувствате умиротворени и в собствени води. Съсредоточете се върху вашето благополучие и се погрижете за здравето си. Това е вашето време и ако сте си подредили правилно приоритетите през годината, ще берете сладки плодове.

ЗДРАВЕ

Девата е стриктна и подредена във всичко, включително и в грижата за здравето си. Това е една от най-важните теми за представителите на знака. Те се страхуват от болести и обръщат голямо внимание на всеки симптом. Трябва да се грижат по-стриктно за храносмилателната система, слабото им място са червата. Най-важното за здравето през годината е правилната храна. Препоръчва се да се движат повече, да консумират зеленчуци и протеинови храни.

За Девата е противопоказно да си поставя сама диагноза и да се самолекува.

Когато Слънцето се намира в зодиакалното съзвездие Водолей (21 януари – 19 март), е най-подходящото време за годишните профилактични изследвания. Акцент нека бъдат консултациите, свързани със стомашните и хранителните разстройства.

През 2017 г. има повишен риск от самонараняване. Препоръчва се Девите да избягват екстремните спортове, бързото шофиране и работата с опасни уреди.

Когато ви се наложи да правите нещо рисково, винаги имайте едно наум.

КАРИЕРА, ФИНАНСИ

Пълнолунието във вашия знак през март ще донесе положителни промени в кариерата ви за следващите две седмици. Но трябва да сте много точни и стриктни към ангажиментите си. Ако си търсите работа или се стремите към повишение, това е вашият подходящ момент. Успехът ви ще зависи от детайлите, акуратността и точността, с която ще се отнесете към представянето си.

Отнасяйте се предпазливо към периодите, в които Меркурий е ретрограден – налагайте си самоконтрол, за да не допуснете хаос и объркване. За вас, които по природа сте подредени и акуратни, това би било голямо изпитание и ще се отрази негативно в работата ви.

Ако приемете това като време за „възпитание на чувствата” и не изпускате контрола върху себе си, то няма да се отрази негативно върху работата и финансовата ми стабилност.

Връзката Меркурий - Сатурн в края на ноември носи голям заряд и ще има силно влияние - ще предизвика задържане на дейностите, свързани с кариерата. Това е обичайното въздействие на Сатурн, който забавя, отлага, кара да изчакваш. За щастие, влиянието е краткосрочно.

ЛЮБОВ

Любовният ви живот през 2017 година ще бъде поставен на изпитания от връзката между Меркурий и Плутон в края на януари. Това влияние предизвиква стремеж към анализиране на думите и действията на партньора - внимавайте с ревността, защото ще разстроите отношенията си. Много по-просто ще бъде да попитате човека до себе си, вместо да се губите в догадки и предположения.

През май влиянието на Меркурий и Уран, които са в съвпад, ще предизвика разнообразие и ангажираност в романтичния ви живот. Това е време на флиртове и романтични залитания, което може да внесе хаос във връзките.

Квадратурата между Меркурий и Нептун през ноември носи време на равносметка. Бъдете максимално откровени със себе си, не се самозаблуждавайте и не пресилвайте ситуациите.

През цялата година съдбата ще дава на Девите уникални шансове за нови познанства, от които трябва да се възползват максимално.

Планета: Меркурий

Елемент: Земя

Девите са надеждни и точни. На пръв поглед са перфекционисти със спокоен и балансиран възглед за света. Трудолюбиви са и имат аналитични способности. Нищо не пропускат, макар че често дипломатично не го показват. Типичните Деви са добре организирани и използват всяка възможност, за да внасят ред в хаоса. Разумно и внимателно се отнасят и с парите, и с чувствата.

Известни Деви:

Пинк, Майкъл Джексън, Роналдо, принц Хари, Хю Грант, Киану Рийвс, Камерън Диас, София Лорен, Мики Рурк, Шон Конъри, Макколи Кълкин, Джеръми Айрънс, Клаудия Шифър, Дейвид Копърфийлд, Стивън Кинг, Гьоте

Известни българи Деви:

Найден Зеленогорски, Корман Исмаилов

Звездоброец: Елена Фотева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X